Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ισραηλινό “Περλ Χάρμπορ“ με εντολή Ερντογάν: Η Χαμάς χτυπάει λιμάνια

Τυχαίο και μη εσκεμμένο δεν είναι τίποτα από όλα αυτά τα τρομερά που βλέπουμε εδώ και τόσες ημέρες να λαμβάνουν χώρα στην Λωρίδα της Γάζας.  

Η “πληρεξούσια” δύναμη της νεο-οθωμανικής Τουρκίας, η Χαμάς, κατόπιν σοβαρού και προμελετημένου σχεδίου από την Άγκυρα, βομβαρδίζει με κάθε μέσο (τόσο από αέρος όσο και κάτω από το νερό) τις εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων του Ισραήλ, ενώ στοχεύει και τις πλατφόρμες φυσικού αερίου ανοικτά της Χάιφας.       

Σήμερα η Χαμάς βομβάρδισε 2 ισραηλινά λιμάνια. Στόχος ήταν εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων.

Η εταιρεία αναλύσεων κινδύνου Dryad Global, αποκάλυψε ότι η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης έχει εισέλθει στον ναυτικό τομέα και οι δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων από διάφορα σημεία επιβεβαίωσαν ακριβώς το ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δύο ισραηλινά λιμάνια, δηλαδή το Ashdod και το Ashkelon, έκλεισαν μετά από επιθέσεις ρουκετών σε λιμενικές υποδομές, καθώς και σε άλλα λιμενικά συγκροτήματα στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια περιστασιακών αψιμαχιών μεταξύ χωρών, μερικές από τις πρώτες υποδομές που δέχονται επίθεση είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, καθώς αποτελούν τον βασικό κορμό του εφοδιαστικού συστήματος για μια χώρα στο σύνολό της.

Τουρκία και Ιράν υποστηρίζουν τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ), οι οποίες εκτόξευσαν σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 2.000 πυραύλους προς το Ισραήλ, από τότε που ξέσπασε βία στην ισραηλινή πόλη της Ιερουσαλήμ.

Πολλοί από τους πυραύλους που χτύπησαν το Τελ Αβίβ αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους πυραύλους διαπέρασαν το σύστημα αυτό, ο οποίο έχει αποδεδειγμένο ποσοστό επιτυχίας άνω του 80% και επιτέθηκαν σε ζωτικής σημασίας ισραηλινές λιμενικές υποδομές στην περιοχή Ashdod και Ashkelon.

«Οι λιμενικές και ενεργειακές υποδομές σε αυτό το στάδιο αξιολογούνται ως πληρεξούσιοι στόχοι για οποιαδήποτε ζημιά προέρχεται από την αδιάκριτη φύση των επιθέσεων. Ωστόσο, αυτοί οι στόχοι είναι γνωστό ότι αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής πρόθεσης της Χαμάς και του PIJ », ανέφερε ο Dryad Global σχετικά με την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραηλινά ΜΜΕ δημοσίευσαν πλάνα από διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, τα οποία παρουσίασαν τον αντίκτυπο των πυραύλων στο ισραηλινό λιμάνι του Ashdod, παρουσιάζοντας εκτεταμένες ζημιές.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς τώρα, η περιβόητη Ταξιαρχία Izz ad-Din al-Qassam, ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε μια Ισραηλινή Πλατφόρμα Αερίου στη Γάζα, η οποία συνεχίζει να καίγεται έκτοτε.

Ο ειδικός αναλυτής Dryad μίλησε για τα περιστατικά και τι σημαίνει από ναυτικής απόψεως: «Εκτιμάται ότι δεν υπάρχει δηλωμένη πρόθεση της Χαμάς να στοχεύσει την ισραηλινή εμπορική ναυτιλία», αλλά η οργάνωση αυτή στοχεύσει τα ενεργειακά και οικονομικά συμφέροντα του Ισραήλ όπου είναι δυνατόν».

Οι Τούρκοι θέλουν με απλά λόγια ένα ισραηλινό “Περλ Χάρμπορ“ στην περιοχή κατά λιμανιών και πλατφορμών εξόρυξης, με σκοπό να γονατίσουν το Ισραήλ, και να προωθήσουν τα σχέδια τους με κοινή ΑΟΖ με τους Παλαιστινίους και την Συρία.

Δεν νομίζουμε πάντως ότι οι Τούρκοι νεο-Οθωμανοί θα προλάβουν να επιτύχουν κανένα από τα σχέδια αυτά, διότι οι εξελίξεις τρέχουν και για αυτούς, αφού έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία, πλήττοντας τα συμφέροντα εκτός όλων των περιφερειακών χωρών, και αυτά  των ΗΠΑ.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ