Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Το Ισραήλ χτύπησε μη επανδρωμένο υποβρύχιο της Χαμάς

Οι μάχες  μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, πέρασαν στην δεύτερη εβδομάδα και είναι σκληρές.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει επανειλημμένως, ότι θεωρεί υπεύθυνη την Παλαιστίνη και τα αντίμετρα που θα πάρει θα είναι σκληρά.

 Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με  την Ισραηλινή Δύναμη Άμυνας (IDF), η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό, επιτέθηκαν σε ένα υποβρύχιο της Χαμάς στα ανοικτά των ακτών της Γάζας.

 «Σήμερα, χρησιμοποιώντας εναέρια αναγνώριση και το Ναυτικό, το IDF εντόπισε  ύποπτο πλοίο ,που πιστεύεται ότι ήταν υποβρύχιο όπλο της Χαμάς.

Το πλοίο μεταφέρθηκε στην ακτή, πιθανώς για να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στα ισραηλινά ύδατα.

Πριν από λίγο καιρό, ένα πολεμικό πλοίο του Ισραήλ και αεροσκάφη, πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον των χειριστών του πλοίου και το ίδιο το όπλο, για να εξαλείψουν την απειλή ", δήλωσε ο στρατός.

Το IDF κυκλοφόρησε βίντεο. που έδειχναν την καταστροφή ενός "μη επανδρωμένου  θαλάσσιου σκάφους " στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με το βίντεο να γυρίζεται τη Δευτέρα.

Το βίντεο δείχνει μια βολίδα, να κατακλύζει μια παράκτια περιοχή ανάμεσα σε δύο παράκτια κτίρια, αν και δεν είναι ορατά αντικείμενα που να μοιάζουν με «υποβρύχιο». 

Το δεύτερο μέρος του βίντεο, δείχνει ένα κινούμενο αυτοκίνητο να καταστρέφεται ,ενώ ταξιδεύει σε δρόμο σε κατοικημένη περιοχή. 

 Επίσης,  βίντεο δείχνουν επιθέσεις που έλαβαν χώρα  στα τέλη της περασμένης εβδομάδας του IDF, εναντίον των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων πλοίων, αποθηκών όπλων, παράκτιων σημείων παρατήρησης και στρατιωτικών συγκροτημάτων.

Πρέπει να αναφερθεί, ότι η Χαμάς, καθιέρωσε αυτοδιοίκηση στη Γάζα το 2007 μετά το σχίσμα με τη Φατάχ, με αποτέλεσμα τη διάσπαση της Παλαιστινιακής Αρχής. 

Ως μη κρατική οντότητα, με περιορισμένους πόρους και υπό αποκλεισμό, η πολιτική και μαχητική ομάδα δεν είναι γνωστό ότι διαθέτει κατάλληλο ναυτικό, αλλά έχει   μικρά σκάφη και παράκτιες εγκαταστάσεις, καθώς και ρουκέτες και αντιαρματικούς  πυραύλους που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επίθεση σε  ισραηλινά πλοία. 

Δεν πιστεύεται ότι είναι οπλισμένο με «υποβρύχια», με την πιθανή εξαίρεση των οχημάτων προώθησης δύτη. 

Ακόμη και η πολύ ισχυρότερη και πολύ καλύτερα, εξοπλισμένη λιβανική μαχητική ομάδα Χεζμπολάχ, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει υποβρύχια.

Νωρίτερα φέτος, το IDF υπολόγισε ότι η ναυτική πτέρυγα της Χαμάς, έχει εκπαιδεύσει έως και 400 κομάντο βατραχανθρώπους, για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σαμποτάζ εναντίον του Ισραήλ. 

Το Τελ Αβίβ ανακάλυψε για πρώτη φορά, την ύπαρξη των κομάντο κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα του 2014, κατά τη διάρκεια του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν μια αποτυχημένη προσπάθεια διείσδυσης του Ισραήλ δια θαλάσσης.

Εβδομάδα Βίας

Ο τελευταίος γύρος βίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, όταν η μαχητική ομάδα άρχισε να ρίχνει βολές πυραύλων στο Ισραήλ από τη Γάζα, εν μέσω έντονων εντάσεων.

 Οι Παλαιστίνιοι έχουν  μια σειρά από παράπονα,  συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στην πρόσβαση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

 Η ισραηλινή αστυνομική εισβολή, στο Τζαμί Al-Aqsa και μια αναμενόμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ, να διατάξει την έξωση παλαιστινιακών οικογενειών από σπίτια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ άναψε την φλόγα.

Από την Κυριακή, περισσότεροι από 2.800 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς και άλλους μαχητές στη Γάζα, με τους περισσότερους να παρεμποδίζονται, αλλά μερικοί να χτυπούν κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας τραυματισμούς μεταξύ αμάχων και υλικές ζημιές. 

Ο ισραηλινός στρατός, πραγματοποίησε εκατοντάδες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις στον θύλακα, φαινομενικά στοχεύοντας μαχητές της Χαμάς και τις εγκαταστάσεις τους, αλλά  χτύπησε κατοικημένες περιοχές και εμπορικά και αστυνομικά κτίρια.

Η πρόσφατη έξαρση βίας σε ολόκληρο το Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα έχει σκοτώσει πάνω από 200 ζωές. 

Σε αυτό περιλαμβάνονται, εννέα Ισραηλινοί πολίτες (δύο από αυτούς Αραβο-Ισραηλινοί) και ένας Ισραηλινός στρατιώτης στο Ισραήλ, 18 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και 197 πολίτες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 20 μαχητές, στη Γάζα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ