Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

''Άκυρο'' Ισραήλ σε Αίγυπτο: ''Καμία εκεχειρία με την Χαμάς''

 Ανανέωση 

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την Συρία με στόχο τα ισραηλινά εδάφη. 

Aρχικό κείμενο 

 

Η Αίγυπτος πιέζει για άμεση κατάπαυση του πυρός, με το Ισραήλ να απαντάει ξεκάθαρα: ''Δεν θα υπάρξει εκεχειρία πριν από την επίτευξη των στόχων μας και την διάλυση της Χαμάς.'' 

Με λίγα λόγια, το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να τελειώνει την τουρκόφιλη οργάνωση.   

 

Δεν κάνει βήμα πίσω ο Νετανιάχου 

 

Εξάλλου, οι δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν ξεκάθαρες πριν λίγο: ''Οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να τερματιστούν σύντομα.Θα επιφέρουμε βαρύ πλήγμα στη Χαμάς και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις (..) Πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά. Δεν τελείωσε ακόμα'', είπε ο Νετανιάχου, αφού ολοκληρώθηκε μια συνεδρίαση στο υπουργείο Άμυνας, προαναγγέλλοντας μια πιθανή ενίσχυση των πληγμάτων. '' 

 

To ''τρικ'' του Ισραήλ  

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Ισραήλ, οι Ισραηλινές ΕΔ σκοπίμως ανακοίνωσαν χθες βράδυ την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων. Μην ξεχνάμε πως μετά από λίγο πήραν πίσω την ανακοίνωση για επιχείρηση στη Γάζα. Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο, τα μέλη της Χαμάς έπρεπε να εισέλθουν στα τούνελ για να προστατευθούν. Με του που κρύφτηκαν, τότε ξεκίνησαν οι μαζικές επιθέσεις της Ισραηλινής ΠΑ!   

 

Ισραηλινές επιθέσεις σε υποδομές της Χαμάς  

 

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε πολυώροφο κτίριο που στεγάζει την Τράπεζα της Χαμάς και σε τούνελ με στρατιωτικό εξοπλισμό της οργάνωσης ενώ ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν ήδη τα σπίτια τους στην εμπόλεμη περιοχή.

Το συγκεκριμένο κτίριο στέγαζε ένα από τα καταστήματα της Τράπεζας της Χαμάς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της στρατιωτικής υπηρεσίας. «Πριν λίγο, οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν ένα πολυώροφο κτίριο στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, που στεγάζει κατάστημα της Τράπεζας της Χαμάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χτύπημα προκάλεσε σημαντική ζημιά στο οικονομικό δίκτυο της Χαμάς, καθώς το κατάστημα διαχειριζόταν τις καθημερινές ταμειακές ροές της Χαμάς και της στρατιωτικής της πτέρυγας», τονίζεται στην ανακοίνωση.
    
Επιπλέον, οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε τούνελ στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, όπου φιλοξενούνται servers και στρατιωτικός εξοπλισμός, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.  

 

Δηλώσεις Αβίβ Κοχαβί


   
Ο αρχηγός του IDF Αβίβ Κοχαβί, επισκέφθηκε την Παρασκευή τo νότιο Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μίλησε με τους στρατιώτες και τους διοικητές της μονάδας που φιλοξενεί το οπλικό σύστημα Ιron Dome και τους επαίνεσε για την επιχειρησιακή τους prosp;aueia κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης ''Guardian of the Walls''.

''Η Χαμάς έκανε ένα σοβαρό λάθος όταν αποφάσισε να χτυπήσει τους πολίτες μας. Διαλύσαμε υποδομές της Χαμάς. Έκαναν ένα μεγάλο λαθός, τα έβαλαν με το στρατό μας'',  δήλωσε ο Αρχηγός του Επιτελείου.

 

https://twitter.com/MeghUpdates/status/1393203014731591683

 

Δείτε φωτογραφίες από στόχους που χτυπήθηκαν πριν λίγο στη Γάζα από τον IDF.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ