Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τούρκοι σε Ισραήλ: ''Θα στείλουμε στρατό στη Γάζα

Πριν λίγες ημέρες το Πενταπόσταγμα, δημοσίευσε τις δηλώσεις του Τούρκου Συνταγματάρχη ε.α. Coşkun Başbuğ, όπου απαίτησε από τον Ερντογάν, να στείλει στρατό στη Γάζα. 

''Ο μόνος τρόπος δημιουργίας αυτής της δύναμης είναι να συγκεντρωθεί ολόκληρος ο ισλαμικός κόσμος από κοινού σε με μια δομή παρόμοιου τύπου με το ΝΑΤΟ, να δημιουργηθεί ένας στρατός με τη συνεισφορά κάθε χώρας με ένα ορισμένο αριθμό στρατιωτών και όπλων, και να αναπτύξει αυτόν τον στρατό στην Παλαιστινιακή περιοχή, όπου θα χρησιμεύσει ως αντίβαρο των ενεργειών του Ισραήλ'', δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Σήμερα, σε μία επιστολή-''βόμβα'', η νεολαία του κόμματος ''Felicity'', το οποίο στηρίζει τους ''Αδελφούς Μουσουλμάνους'', ζητάει ακριβώς το ίδιο από τον Τούρκο Πρόεδρο. Πρόκειται για το κόμμα, το οποίο θα συνεργαστεί με το AKP στις επόμενες εκλογές και αυτό έχει την σημασία του.  

 

Η επιστολή: 

 

Το κόμμα Felicity, σε επιστολή του στον Πρόεδρο Ερντογάν, τον καλεί να να ενεργήσει ως πραγματικός ηγέτης. Στην επιστολή, ζητείται η αποστολή Τούρκων στρατιωτών στην Παλαιστίνη! ''Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τον παλαιστινιακό λαό περισσότερο από ποτέ.''

Η επιστολή, αναφέρει επίσης, ότι η Τουρκική Εθνοσυνέλευση πρέπει να αναλάβει δράση για τον τερματισμό των διώξεων στην Παλαιστίνη και τονίζει ότι πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. ''Η αεροπορική βάση Incirlik και η βάση Kürecik, που διασφαλίζουν την ασφάλεια του Ισραήλ, πρέπει να κλείσουν αμέσως''!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά τι αναφέρουν: 

 

  • Αυτός ο πόλεμος δεν είναι πόλεμος μεταξύ του παλαιστινιακού λαού και του Ισραήλ. Είναι θέμα της ανθρωπότητας.  
  • Πρέπει να ενεργήσουμε κατά του Ισραήλ 
  • Ο Πρόεδρος της Τουρκίας πρέπει να αναλάβει δράση
  • Οι σχέσεις με το τρομοκρατικό κράτος πρέπει να ανασταλούν μέχρι να σταματήσουν οι σφαγές 
  • Η βάση του Incirlik και η βάση του Kürecik πρέπει να κλείσουν αμέσως
  • Όλες οι εμπορικές, στρατιωτικές και στρατηγικές εταιρικές σχέσεις με το Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν και δεν πρέπει να γίνουν νέες συμφωνίες
  • Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια «Ειρηνευτική Δύναμη» υπό την ηγεσία της Τουρκίας 
  • Πρέπει να σταλούν στρατιώτες στην Ιερουσαλήμ

 


Συνεχίζεται το σφυροκόπημα


Οι δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να σφυροκοπούν υπόγειες θέσεις της Χαμάς στη Γάζα, πλησιάζοντας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και ανοίγοντας το δρόμο για μία πιθανή χερσαία επέμβαση. Την ίδια ώρα, τρομοκρατημένοι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους ώστε να σωθούν από τις επιθέσεις. 

Το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει στρατεύματα στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ έχουν κληθεί και περίπου 9.000 έφεδροι. Η Χαμάς, παράλληλα, έχει προχωρήσει σε 1.800 ρίψεις ρουκετών, ενώ είναι περισσότερες από 600 οι αεροπορικές επιδρομές από πλευράς Ισραήλ. Η πόλη Λοντ έγινε, για άλλο ένα βράδυ πεδίο συγκρούσεων, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία. Φωτιές έκαναν τη νύχτα μέρα ενώ οι σειρήνες κινδύνου δεν σταμάτησαν να ηχούν.
 
Ταυτόχρονα,  Ιορδανοί πολίτες, κατάφεραν να διεισδύσουν στα αστυνομικά σημεία ελέγχου και τώρα κατευθύνονται προς τα ισραηλινά σύνορα. Ο IDF αύξησε τις δυνάμεις του στην περιοχή, υπό τον φόβο νέων συγκρούσεων.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ