Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Νέα πανωλεθρία των Τούρκων στο Β.Ιράκ: Οχτώ στρατιώτες νεκροί

Νέα πανωλεθρία δέχθηκαν οι τουρκικές επίλεκτες δυνάμεις από Κούρδους ελεύθερους σκοπευτές στο Ιράκ.

Οι αντάρτες του HPG / YJA πραγματοποίησαν νέα επιχείρηση εναντίον των Τούρκων εισβολέων σε Derinköy και Hozat με αποτέλεσμα δύο Τούρκοι στρατιώτες να σκοτωθούν και τρεις να τραυματιστούν.

Την ίδια χρονική περίοδο άλλοι 6 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε Dersim και Metina από ελεύθερους σκοπευτές που έχουν γίνει ο τρόμος και ο φόβος των Τούρκων κομάντος.

Στις 10 Μαΐου, στις 10:00, Κούρδισες και Κούρδοι ελεύθεροι σκοπευτές είχαν στηθεί στον λόφο Zendura στην περιοχή της Μετίνας. Μόλις οι Τούρκοι κινήθηκαν για να επιτύχουν τους στόχους επισημάνθηκαν και 6 από αυτούς σκοτώθηκαν επιτόπου από το λόφο Zendura με άμεσο χτύπημα, ενώ δύο ακόμη στην συνέχεια.

Οι Τούρκοι μάλιστα στις ήθελαν να κόψουν τα δέντρα στο λόφο, και προσπάθησαν να κάνουν διείσδυση εναντίον των Κούρδων αλλά δεν πρόλαβαν. Οι Κούρδοι σκότωσαν 6 Τούρκους με αποτελεσματικά χτυπήματα, ενώ δύο ακόμη φέρονται να σκοτώθηκαν από κοντά με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα.

Μετά από αυτή την συμπλοκή, οι Τούρκοι βομβάρδισαν την περιοχή με επιθετικά ελικόπτερα και απομάκρυναν τους νεκρούς και τους τραυματίες από την περιοχή.

Η χρήση ελεύθερων σκοπευτών έχει αποδεκατίσει επίλεκτες τουρκικές δυνάμεις, αποδεικνύοντας την αξίας της μεθόδου αυτής, ενώ οι απώλειες αποκρύβονται συστηματικά από το καθεστώς Ερντογάν.  

Επίσης στις 9 Μαΐου, μεταξύ 13:30 και 14:00, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την περιοχή Meyrokê της περιοχής Garê 7 φορές. Σε αυτόν τον βομβαρδισμό, ένας αντάρτης του HPG σκοτώθηκε  και ένας άλλος τραυματίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζουμε ότι οι Κούρδοι είναι εγγεγραμμένοι στις ΗΠΑ ως "Κουρδικές Αμυντικές Δυνάμεις / YPG SDF" με έδρα την Al Hasakah της Συρίας. Η υποστήριξη των ΗΠΑ στο συριακό PKK μεγάλωσε ραγδαία μετά την εκλογή Μπάιντεν, ενώ εδώ και μεγάλο διάστημα είναι  τεταμένες οι σχέσεις με την Τουρκία

Η Άγκυρα από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υποστηρίζει μια τρομοκρατική οργάνωση που πολεμά εναντίον άλλου συμμάχου.Τ ην ίδια ακριβώς περίοδο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία, τονίζοντας ότι ο ποταμός αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μόλυνσης, αφού επί 3 μήνες η Τουρκία άρχισε να κατακρατά το νερό του, γεγονός που οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφική πτώση της στάθμης των υδάτων του ποταμού. 

Ενώ ο πόλεμος φουντώνει στο Βόρειο Ιράκ, η κουρδική οργάνωση “παιδιά της φωτιάς” καίει εργοστάσια στην Τουρκία.Ένα εργοστάσιο από καουτσούκ που ανήκε σε ένα μέλος του MHP κάηκε στην Βιομηχανική περιοχή Nilüfer της Προύσας.

Η Τουρκία έχει όπως όλα δείχνουν έχει ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο σε Βόρειο Ιράκ και Συρία κατά των Κούρδων, στο οποίο έχουμε απώλειες ανθρώπων και κυρίως ηθικού στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, εκτιμάται ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα γλιτώσει την εξέγερση, την σύλληψη και την φυλακή στα πρότυπα πάντα του Ιρακινού δικτάτορα Σαντάμ Χουσείν.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ