Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ραγδαίες εξελίξεις! Τουρκία-Κατάρ-Χαμάς κατά Νετιανιάχου

Νέα τροπή στα επεισόδια στην Ιερουσαλήμ δίνει τουρκική οργάνωση που στηρίζει το ισλαμικό κόμμα ΑΚΡ, ενώ η κατάσταση στην Ισραηλινή πόλη χειροτερεύει συνεχώς.    

Ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας για την Ημέρα της Ιερουσαλήμ Τούρκος πανεπιστημιακός Mehmet Şahin ( μέλος του βαθέως τουρκικού κράτους και σύντροφος του Ερντογάν),  ο οποίος είχε δηλώσει προς τους πολίτες της Τουρκίας, ότι “ο δεσμός μας με την Ιερουσαλήμ δεν είναι μόνο πίστη, αλλά και ιστορία, αφού η Ιερουσαλήμ και η γειτονιά της παρέμειναν υπό οθωμανική κυριαρχία για 400 χρόνια, όταν οι Οθωμανοί που ηττήθηκαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, έπρεπε να αποσυρθούν από την Ιερουσαλήμ το 1917”, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση "βόμβα" κατά του Ισραήλ για νέα Ιντιφάντα προφανώς με τις ευλογίες του σουλτάνου Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε έκτακτη ανακοίνωση της τουρκικής οργάνωσης Πλατφόρμα για την ημέρα της Ιερουσαλήμ, αναφέρθηκε ότι:

"Το ισραηλινό σιωνιστικό καθεστώς, πλησιάζει να εξαλειφθεί πλήρως και να πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας. Η μόνη σωτηρία είναι η αντίσταση στο όνειρο του «μεγάλου Ισραήλ», που συνεχώς υποχωρεί μπροστά στις γροθιές της παλαιστινιακής αντίστασης.

Η Ιερουσαλήμ, η οποία είναι ιερή για όλες τις θρησκείες, δεν είναι μόνο μια ιερή πόλη για εμάς τους μουσουλμάνους, αλλά και ο άξονας του παγκόσμιου τζιχάντ στο δρόμο της σωτηρίας και της ευημερίας όλων των μουσουλμάνων στη γη και του παγκόσμιου κανόνα της δικαιοσύνης.

Από αυτή την άποψη, η Ιερουσαλήμ είναι η κύρια πύλη της πορείας μας προς τη νίκη (το ummah), το σημείο συνάντησης και την πυξίδα του δρόμου προς τη νίκη.

Κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Ιερουσαλήμ θα δώσουμε ως υπόσχεση ότι θα διατηρήσουμε αυτήν την αποστολή και τους στόχους ζωντανούς την τελευταία Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, δηλώνοντας ότι περπατάμε σε αυτό το μονοπάτι με πλήρη αποφασιστικότητα, χωρίς να αφήσουμε ποτέ την Ιερουσαλήμ και το Τέμενος Αλ Άκσα μόνα τους, μέχρι να απελευθερωθεί όλη η Παλαιστίνη.

Το αμερικανικό καθεστώς, του οποίου η ιστορία είναι γεμάτη από σφαγές, γενοκτονίες, κατοχή και λεηλασία, οφείλει να αποσύρει όλες οι αμερικανικές/ ΝΑΤΟ βάσεις από την χώρα μας, ειδικά την βάση του  Ιντσιρλίκ, που ήταν η κύρια στρατιωτική βάση του πραξικοπήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ πρέπει να κλείσουν αμέσως με την κοινή βούληση του ( τουρκικού) λαού μας και της κυβέρνησης ενάντια στην αλαζονεία αυτού του “Φαραώ” ( Τ.Μπάιντεν).

Ως πιστοί της Ιερουσαλήμ, είμαστε έτοιμοι να μείνουμε πίσω από αυτήν τη βούληση μέχρι το τέλος. Η ημέρα της Ιερουσαλήμ είναι επίσης μια μέρα παγκόσμιου αγώνα ενάντια στους εχθρούς μας.

Την τελευταία Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, ανανεώνουμε για άλλη μια φορά τη διαθήκη μας με την Ιερουσαλήμ και τη συμμαχία μας, και ως πλατφόρμα Παγκόσμιας Ημέρας της Ιερουσαλήμ, και δηλώνουμε τη πιο δυνατή στάση μας από εδώ την Τουρκία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καλούμε όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου να ενεργήσουν  ενάντια στο παγκόσμιο κακό μέτωπο που ηγείται η Αμερική και το Ισραήλ, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παραμερίσουν τις συγκρούσεις μεταξύ τους, ξεκινώντας μια παγκόσμια εκστρατεία για την Ιερουσαλήμ.

Πιστεύουμε ότι οι ισλαμικές χώρες που υπέγραψαν την προδοσία", στο όνομα της ομαλοποίησης, θα καταδικάσουν έντονα τις προδοσίες των ηγετών ορισμένων ισλαμικών χωρών, οι οποίοι έχουν ανοιχτά σχέσεις με το σιωνιστικό καθεστώς, μαχαιρώνοντας την παλαιστινιακή υπόθεση (ΗΑΕ -Αίγυπτο).

Απαιτούμε να αναλάβουμε περισσότερη πρωτοβουλία από τον Πρόεδρό μας ( Ερντογάν) και την τουρκική κυβέρνηση, κατά του σιωνιστικού καθεστώτος που έχει καταλάβει την Παλαιστίνη.

Απαιτούμε τον τερματισμό όλων των σχέσεων και το κλείσιμο των πρεσβειών και των προξενείων ... εάν δεν καταργηθεί εντελώς το σιωνιστικό καθεστώς κατοχής και δεν εμφανιστεί ένα παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ,  Δώστε δύναμη στην Ισλαμική μας αντίσταση και σε όλες τις καρδιές που ρίχνουν πέτρες για την ελευθερία της Παλαιστίνης!”, καταλήγει η ανακοίνωση μεταξύ πολλών άλλων.

Το σχέδιο των Τούρκων είναι απλά τεράστιο και δεν αλλάζει ότι και να διέρχεται το τουρκικό κράτος εντός και εκτός συνόρων, δείχνοντας ότι πιθανόν να ετοιμάζεται κάτι ίσως ακόμα μεγαλύτερο ειδικά  σε Γαλλία, Γερμανία αλλά και ΕΕ.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...