Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Το Μπαχρέιν εγκαινιάζει την πρεσβεία του στο Τελ Αβίβ

Το Μπαχρέιν διόρισε τον πρώτο του πρέσβη στο Ισραήλ, σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα που εκδόθηκε την Τρίτη.

Ο απεσταλμένος Khaled Yousif Al-Jalahma, ο οποίος ήταν προηγουμένως διευθυντής επιχειρήσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν υπήρξε αναπληρωτής αρχηγός της διπλωματικής αποστολής στην Πρεσβεία του Μπαχρέιν στις ΗΠΑ.

Οι Times του Ισραήλ ανέφεραν ότι ο διορισμός του Al-Jalahma εγκρίθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι."Η απόφαση της κυβέρνησης του Μπαχρέιν να διορίσει πρεσβευτή στο Ισραήλ είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα για την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας και της ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών", ανέφερε ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Μπαχρέιν αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ τις επόμενες εβδομάδες για τα εγκαίνια της πρεσβείας στο Τελ Αβίβ.

Τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν εξομάλυναν τους δεσμούς με το Ισραήλ στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Σεπτέμβριο στα πλαίσια των λεγόμενων "Συμφωνιών Αβραάμ". Η κίνηση καταδικάστηκε από το Ιράν και τους περιφερειακούς του συμμάχους.

Αντιδρώντας στην διπλωματική προσέγγιση Μπαχρέιν- Ισραήλ, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χαζέμ Κασέμ, ανέφερε στο πρακτορείο Anadolu ότι η απόφαση "Ήταν λάθος από κάθε άποψη καθώς η υπογραφή αυτής της συμφωνίας νομιμοποιεί την παρουσία των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ"

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ