Μέση Ανατολή

Αν εκλεγεί ο Μπάιντεν, δεν θα αντιστρέψει καμία απόφαση Τραμπ σε σχέση με το Ισραήλ

Ο Μπάϊντεν θα  διατηρήσει αναφορικά με το ζήτημα των Υψωμάτων του Γκολάν και τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, την ίδια θετική στάση προς το Ισραήλ, όπως και ο Τράμπ.

Αξιωματούχος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάϊντεν δήλωσε στο εβραϊκό ειδησεογραφικό συνδικάτο, ότι σε περίπτωση που ο Μπάϊντεν εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν θα αντιστρέψει την απόφαση του Προέδρου Τραμπ το 2019 να αναγνωρίσει την ισραηλινή κυριαρχία στα υψίπεδα του Γκολάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ κατέλαβε τα ύψη Γκολάν από τη Συρία το 1967 και  τα προσάρτησε στο έδαφος του το 1981, μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς. Η απόφαση του Προέδρου Τραμπ "έσπασε" αυτή τη συμπαγή διεθνή άποψη της μη αναγνώρισης της προσάρτησης από το Ισραήλ των εν λόγω υψωμάτων .

Νωρίτερα φέτος, ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν, είπε ότι δεν θα αντιστρέψει άλλη αμφιλεγόμενη κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ σχετικά με το Ισραήλ.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι διαφωνούσε με την απόφαση του Προέδρου Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αλλά ο πρώην αντιπρόεδρος είπε εντούτοις ότι θα διατηρήσει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ