Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Η Χαμάς χρησιμοποιεί μυστική βάση κυβερνοπολέμου στην Τουρκία για να στοχεύσει το Ισραήλ-Α.Μεσόγειο

Η Χαμάς υλοποιεί επιχειρήσεις κυβερνοπολέμου από το τουρκικό έδαφος, αναγκάζοντας την ισραηλινή κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί πιο δυναμικά κατά των πραγματικών σχεδίων του Ερντογάν, που για να μην ξεχνιόμαστε αφορούν και την "απελευθέρωση" της Ιερουσαλήμ, την οποία ξεστόμισε πρόσφατα ο Ερντογάν.

Οι Times ανέφεραν ότι η βάση ηλεκτρονικών συστημάτων της Χαμάς βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και διευθύνεται από τον αξιωματούχο της οργάνωσης με το όνομα Σαμάχ Σαράι από τη Γάζα, ο οποίος αναφέρεται κυρίως στον Yahya Sinwar, τον σημερινό ηγέτη της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χαμάς χρησιμοποιεί αυτήν την μυστική βάση στην Τουρκία για να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις διαφόρου τύπου στον κυβερνοχώρο, κατά των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών ικανοποιώντας βέβαια και τα τουρκικά σχέδια.

Η  βάση που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια και δεν αφορά στην παρουσία επίσημου γραφείου της Χαμάς στην πόλη αυτή.

Η μονάδα κυβερνοπολέμου διευθύνεται από τη στρατιωτική ηγεσία της Χαμάς στη Γάζα και λειτουργεί σε γνώση της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ οι πράκτορες της φέρονται να μην είναι γνωστοί σε άλλα μέλη της Χαμάς στην Τουρκία.

Η βάση συντονίζει κυβερνοεπιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ στον αραβικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αντίπαλης Παλαιστινιακής Αρχής που εδρεύει στη Γάζα, ενώ στοχεύει και σε πρεσβείες χωρών όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τέλος, εποπτεύει την παρακολούθηση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την ανάκριση, εκείνων που ανήκουν στις τάξεις της Χαμάς που είναι ύποπτοι για απιστία προς την οργάνωση.

Από τον περασμένο Αύγουστο, η Τουρκία έχει παραχωρήσει σε ανώτερα στελέχη της Χαμάς ιθαγένεια και γραφεία στην Τουρκία σε μια προσπάθεια κοινής δράσης κατά των κοινών εχθρών Τουρκίας-Χαμάς.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την ειδική υπηρεσία της Χαμάς, (την οποία πιθανότατα έχουν εκπαιδεύσει και εφοδιάσει με το κατάλληλο υλικό), υλοποιεί τα νεο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν που επιθυμεί να ενεργοποιήσει σχέδιο χρησιμοποιήσεως “συμμάχων” για την επίτευξη των επιδιώξεων του σε Ισραήλ και Μέση Ανατολή.

Η προώθηση του ακραίου Ισλάμ και η αναβίωση νεο-Οθωμανικών ονειρώξεων βρίσκει απολύτως σύμφωνη την Χαμάς, η οποία κινείται στην Τουρκία κάτω από την προστασία της ΜΙΤ, από την οποία δεν ξεφεύγει καμία κίνηση εντός του τουρκικού εδάφους, παρά τα αντίθετα που αναφέρουν διάφορες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στόχος είναι η Ιερουσαλήμ αρχικά, και η πρόκληση χάους εντός της χώρας με έναν νέο πόλεμο για να αποσπαστεί η ηγεσία της χώρας από τα ενεργειακά σχέδια στην Α.Μεσόγειο.

Το απώτερο και πιο βρώμικο σχέδιο του Ερντογάν όμως, αφορά τον εσωτερικό έλεγχο χωρών ολόκληρων, μέσω αντιπολιτευόμενων οργανώσεων ή εθνικών ομάδων σε Ευρώπη και Μ.Ανατολή.

Όσο πιο γρήγορα “ξυπνήσουν” όλοι οι ηγέτες, τόσο πιο αποτελεσματικά θα καταστραφούν τα σχέδια του σουλτάνου Ερντογάν που θεωρεί ευατον πανέξυπνο και απόλυτο άρχοντα της περιοχής,ενώ  τα υπόλοιπα μαζί με δηλώσεις, είναι απλά λόγια προς κατανάλωση και τίποτε άλλο. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ