Εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του Σεΐχη αλ-Αφγιούνι, γνωστοποίησε αξιωματούχος του υπουργείου Βακουφίων, επιβεβαιώνοντας το θάνατο του μουφτή.
Ο μουφτής της Δαμασκού, Σεΐχης Αντνάν αλ-Αφγιούνι, σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση, όταν εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε στο αυτοκίνητό του, δήλωσε Σύρος αξιωματούχος στο Sputnik.
Όπως γνωστοποίησε χαρακτηριστικά ο Σεΐχης Χαντζέρ Σαρούρ, διευθυντής του τομέα Δαμασκού και Ριφ Ντιμάσκ στο συριακό Υπουργείο Βακουφίων:
«Ο Σεΐχης Αντνάν αλ-Αφγιούνι, μουφτής της Δαμασκού και της Ριφ Ντιμάσκ, σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση».
Ερωτηθείς για τις λεπτομέρειες της επίθεσης, σημείωσε πως «ένας εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στο αυτοκίνητό του. Πυροδοτήθηκε μπροστά από το τζαμί Αλ-Σαχάρα στην πόλη της Κουντσάγια κοντά στη Δαμασκό».
«Ο Σεΐχης αλ-Αφγιούνι πέθανε ως μάρτυρας, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του» συμπλήρωσε.
Το υπουργείο Βακουφίων δημοσίευσε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του με την οποία επιβεβαιώνει το θάνατο του μουφτή και τιμά τη μνήμη του.