Μέση Ανατολή

Ισραήλ: "Εχθρός μας ο Μπασάρ αλ Άσαντ, έπρεπε να έχει πεθάνει"

Το Ισραήλ, θεωρεί τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εχθρό και «έπρεπε να έχει σκοτωθεί». Αυτό ειπώθηκε από τον επικεφαλής του τμήματος έρευνας στην ισραηλινή στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, Dror Shalom.

Ο Shalom είπε ότι το Ισραήλ θεωρεί τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εχθρό του, θεωρώντας ότι «έπρεπε να είχε σκοτωθεί όταν χρησιμοποιούσε χημικά όπλα», όπως ισχυρίστηκε, αναφερόμενος σε κατηγορίες για τον Άσαντ περί χρήσης χημικών όπλων εναντίον των πολιτών του.

Τα σχόλια του αξιωματούχου ασφαλείας ήρθαν μια εβδομάδα αφότου ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ πήρε θέση για την προοπτική ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Συρίας είπε στο Σπούτνικ ότι δεν ενδιαφέρεται για ειρηνευτικές συνομιλίες έως ότου το Ισραήλ επιστρέψει τα κατεχόμενα Γκολάν στην Αραβική Δημοκρατία. Ο Άσαντ προειδοποίησε επίσης ότι μια λαϊκή εξέγερση θα ξεκινήσει εάν οι ΗΠΑ και η Τουρκία δεν εγκαταλείψουν τη Συρία.

«Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα: Πρώτον, να απαλλαγούμε από το πρόσχημα που χρησιμοποιούν για την κατοχή, δηλαδή τους τρομοκράτες σε αυτήν την περίπτωση, το ISIS», είπε.

«Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι το ISIS δημιουργήθηκε από τους Αμερικανούς και το υποστηρίζουν», συνέχισε, δηλώνοντας ότι «επομένως, η εξάλειψη των τρομοκρατών στη Συρία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, και εάν οι Αμερικανοί και οι Τούρκοι δεν φύγουν μετά από αυτό, τότε φυσικά, θα ξεκινήσει η λαϊκή αντίσταση και αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος».

«Δεν θα αναγκαστούν να φύγουν μέσω συζητήσεων ή διεθνούς δικαίου επειδή δεν υπάρχει», δήλωσε ο Άσαντ. Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά η αντίσταση και αυτό συνέβη και στο Ιράκ. Τι οδήγησε τους Αμερικανούς να φύγουν το 2007; Ήταν το αποτέλεσμα της αντίστασης του ιρακινού λαού».

Επιπλέον, ο Shalom ανέφερε ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ήταν ζωντανός επειδή το Ισραήλ του το επέτρεψε.

«Το Τελ Αβίβ δεν ενδιαφέρεται να δολοφονήσει τον ηγέτη της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα», δηλώνοντας ότι «αν θέλαμε να τον σκοτώσουμε… θα το είχαμε κάνει».

«Το Ιράν είναι η πηγή των ταραχών και των κρίσεων στην περιοχή , μέσω του πυρηνικού του έργου και των τακτικών πυραύλων, και μέσω της παροχής όπλων του σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ, Υεμένη και Γάζα», δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Elaph.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ