Χασάν Ροχανί
Μέση Ανατολή

Ροχανί: Οι ΗΠΑ είναι άκαρδες και σατανικές ως προς την επιβολή κυρώσεων στη χώρα

Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί επέκρινε σήμερα τους συμμάχους της χώρας του επειδή δεν εναντιώθηκαν στις ΗΠΑ και δεν αψήφησαν τις βαριές κυρώσεις στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ο ίδιος είπε ότι αν οι ΗΠΑ «είχαν ίχνος ανθρωπιάς ή μυαλού» θα είχαν άρει τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Το Ιράν υπόψιν με πάνω από 380.000 καταγεγραμμένα κρούσματα και περισσότερους από 22.000 θανάτους από covid-19 είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες από την πανδημία στη Μέση Ανατολή.

«Κατά τους τελευταίους μήνες, από τότε που ο κορονοϊός ήρθε στη χώρα μας...κανένας δεν έσπευσε προς βοήθειά μας», είπε ο Ροχανί στην ιρανική κρατική τηλεόραση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν οι ΗΠΑ «διέθεταν ελάχιστη ανθρωπιά ή μυαλό», επισήμανε, θα είχαν προσφερθεί «να άρουν τις κυρώσεις για ένα χρόνο εξαιτίας του κορονοϊού».

Αλλά οι ΗΠΑ «είναι πολύ πιο άκαρδες και σατανικές από αυτό...», είπε ο Ιρανός Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι, αντίθετα, «επέβαλαν νέες κυρώσεις και πιέσεις κατά τους τελευταίους επτά μήνες του κορονοϊού».

Την ίδια ώρα, όπως υπογράμμισε, «ούτε μια φιλική προς εμάς χώρα δεν μας είπε ότι αυτή την περίοδο του κορονοϊού και της δυσκολίας, για το καλό της ανθρωπότητας, θα εναντιωθούμε στην Αμερική» και θα κάνουμε δουλειές με το Ιράν παρά τις απειλές για αμερικανικά αντίποινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ σημειωτέον έχουν απειλήσει να επιβάλουν κυρώσεις σε όποιον συνάπτει επιχειρηματικές σχέσεις με το Ιράν.

Να σημειωθεί πως οι κυρώσεις έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της αμερικανικής προσπάθειας να μειώσει να έσοδα του Ιράν μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ, το 2018, να αποσύρει την χώρα του από την διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ