Μέση Ανατολή

Σταμάτησαν οι συνομιλίες του ΟΗΕ για τη μεταρρύθμιση Συντάγματος της Συρίας

Οι υγειονομικές αρχές της Γενεύης έδωσαν εντολή στα μέλη των αντιπροσωπειών να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τους για διάστημα που κυμαίνεται από δύο έως δέκα ημέρες.

Σε καραντίνα οι μετέχοντες στις συνομιλίες για τη Συρία στον ΟΗΕ

Σε καραντίνα τέθηκαν οι μετέχοντες στις συνομιλίες που γίνονται για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος της Συρίας στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, αφού κάποιοι από αυτούς διαγνώσθηκαν με COVID-19, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης Χάντι αλ Μπάχρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι υγειονομικές αρχές της Γενεύης έδωσαν εντολή στα μέλη των αντιπροσωπειών να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τους για διάστημα που κυμαίνεται από δύο έως δέκα ημέρες, πρόσθεσε ο αλ Μπάχρα, σημειώνοντας ότι η αντιπολίτευση θα συνεχίσει να εργάζεται μέσω ίντερνετ.

Προς το παρόν το γραφείο του απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία Γκέιρ Πέντερσεν δεν έχει σχολιάσει την είδηση αυτή. Αυτός είχε καλέσει 15 αντιπροσώπους από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και την κοινωνία των πολιτών της Συρίας να μετάσχουν στην συνάντηση αυτή διάρκειας μιας εβδομάδας.

Οι συνομιλίες για ένα νέο Σύνταγμα αποσκοπούν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις αντίπαλες πλευρές και στο άνοιγμα ενός δρόμου προς τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία που μαίνεται για περισσότερα από εννέα χρόνια.

Οι προηγούμενοι γύροι συνομιλιών για τη Συρία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ολοκληρώθηκαν χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος, καθώς οι αντιπροσωπείες διαφωνούσαν για διαδικαστικά ζητήματα και αλληλοκατηγορούνταν αντί να έχουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ