Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Έκρηξη στη Βηρυτό: Ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει η Ρωσία - Δύο Έλληνες τραυματίες

Το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε στο Sputnik ότι θα στείλει σήμερα πέντε αεροσκάφη με κινητό νοσοκομείο, γιατρούς, διασώστες καθώς και υπαλλήλους δημόσιας υγείας στον Λίβανο, που επλήγη εχθές από μια ισχυρή έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες θανάτους και πάνω από 4.000 τραυματισμούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής επιχείρησης, πέντε αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης θα σταλούν στη Βηρυτό του Λιβάνου για παροχή βοήθειας και για τον περιορισμό των συνεπειών της χθεσινής έκρηξης» ανέφερε το υπουργείο.

Τα αεροπλάνα θα μεταφέρουν ένα κινητό νοσοκομείο, γιατρούς, διασώστες καθώς και προσωπική της «Rospotrebnadzor» με ειδικό εργαστήριο για την ανίχνευση του κορονοϊού.

«Όλοι οι ειδικοί θα έχουν ειδικές στολές και προστατευτικό εξοπλισμό λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση με τον κορονοϊό» πρόσθεσε το υπουργείο. 

Έλληνες τραυματίες από τις φονικές εκρήξεις

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλοκαίρι Μαζί" ο δημοσιογράφος Τζορτζ Ιντ, που ζει και εργάζεται στη Βηρυτό, δύο Έλληνες έχουν τραυματιστεί...

Δύο Έλληνες φαίνεται ότι είναι μεταξύ των χιλιάδων τραυματιών από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες στο λιμάνι της Βηρυτού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Τζορτζ Ιντ, που ζει και εργάζεται στη Βηρυτό, δύο Έλληνες έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική γειτονιά της πόλης βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο, όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ