Μέση Ανατολή

Οι Τούρκοι δεν έχουν να φάνε & θέλουν & άλλους S-400!

“Η Ρωσία αναμένει στο εγγύς μέλλον να συμφωνήσει στην παράδοση στην Τουρκία πρόσθετης παρτίδας συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400”, είπε σε συνέντευξή του ο Ντμίτρι Σούγκαφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής Τεχνικής Συνεργασίας (FSMTS) μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

"Το θέμα της πρόσθετης παρτίδας πυραύλων S-400 προς την Τουρκία, είναι σε ημερήσια διάταξη και δεν έχει αλλάξει κάτι. Συμφωνούμε ως προς τη σύνθεση του συστήματος, τον χρόνο παράδοσης, αλλά και τους υπόλοιπους όρους», είπε ο ίδιος.

"Η διαδικασία διαπραγμάτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα και ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα φτάσουμε σε έναν κοινό παρονομαστή. Αυτό το μέλλον είναι ορατό. Επαναλαμβάνω, κανείς και τίποτα  δεν έχει αλλάξει αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικών Μεταφορών της Ρωσίας.

Η  ουρκία αγόρασε τέσσερα τμήματα των πυραύλων  S-400 από τη Ρωσία με συμφωνία το 2018. Στις 23 Οκτωβρίου 2019, η Rosoboronexport ανακοίνωσε ότι η Ρωσία είχε εκπληρώσει αυτό το συμβόλαιο εντός του χρονοδιαγράμματος, παρέχοντας στην Τουρκία όλα τα συστήματα των πυραύλων  S-400.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία και η Τουρκία θα ξεκινήσουν από κοινού την παραγωγή του αμυντικού συστήματος S-400 και τη μεταφορά τεχνολογίας, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ismail Demir στις 14 Δεκεμβρίου 2019.

 

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...