Μέση Ανατολή

Απίστευτη βία: Ισραηλινή μπουλντόζα σέρνει και ακρωτηριάζει πτώμα Παλαιστινίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Belal al-Naem είχε τρομάξει όταν είδε το βίντεο: μια ισραηλινή μπουλντόζα που σέρνει, ακρωτηριάζει και μετακινεί ένα πτώμα Παλαιστινίου στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Τότε ανακάλυψε ότι ήταν το σώμα του αδελφού του!!

"Έζησα το σοκ δύο φορές, πρώτα ενώ δεν ήξερα ότι είναι ο αδελφός μου και μετά όταν ήξερα ότι ήταν αυτός", είπε στο ιστολόγιο Middle Eye Eye.

Ο αδελφός του Μπελάλ, Μοχάμεντ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά την Κυριακή στο Abasan al-Kabira, ανατολικά του HanYounis.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι αυτός και ένας άλλος Παλαιστίνιος επιχείρησαν να τοποθετήσουν μια εκρηκτική συσκευή στα σύνορα με το Ισραήλ.

Στη συνέχεια, μια στρατιωτική μπουλντόζα, συνοδευόμενη από ένα τανκ, κινήθηκε για να ανακτήσει το σώμα, και οι προσπάθειές του οχήματος καταγράφηκαν στην κάμερα.

"Δεν μπορούσα να χωνέψω τη σκληρότητα, υπήρχε ένας άνθρωπος κομμένος σε κομμάτια ξανά και ξανά. Η καρδιά μου δεν μπορούσε να αντέξει τη σκηνή, προσευχήθηκα γι 'αυτόν και αποχώρησα ", δήλωσε ο Μπέλαλ, χαρακτηρίζοντάς το ως" πρωτοφανή βία ".

"Αυτός δεν είναι ένας τρόπος για έναν άνθρωπο να πεθάνει. Η οικογένειά μας το είδε και δεν θα χαθεί ποτέ από το μυαλό μας".

Αποκρούοντας τους ισχυρισμούς του Ισραήλ, η οικογένεια του Μοχάμεντ υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν κοντά στο φράχτη των ορίων, αλλά στην πραγματικότητα σε μια περιοχή που έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Η θλιμμένη μητέρα του περιέγραψε τον 27χρονο Παλαιστίνιο ως αφοσιωμένο πατέρα στην κόρη του ηλικίας δέκα μηνών.

“Ένιωσα κάθε χτύπημα στο σώμα του γιου μου. Ήταν στην καρδιά μου, ένιωσα τον πόνο σαν να ήμουν αυτός. Ποτέ δεν θα ξεχάσω πώς το Ισραήλ σκότωσε τον γιο μου " είπε κλαίγοντας.

Η παρακολούθηση του βίντεο ήταν τραυματική για τη μητέρα του.

Κρατώντας το παιδί τους, η σύζυγός του είπε ότι δεν μπορούσε να δει το βίντεο καθώς η οικογένειά του της είχε πει πόσο βάναυσο είναι.

Το Ισραήλ εξακολουθεί να κρατά το πτώμα του Μοχάμεντ...

 

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ