Μέση Ανατολή

Εκτελέστηκε στην Αίγυπτο ο τζιχαντιστής Χισάμ Ασμάουι

Οι αιγυπτιακές Αρχές εκτέλεσαν τη Δευτέρα τον τζιχαντιστή τρομοκράτη Χισάμ Ασμάουι, που είχε συλληφθεί στις 8 Οκτωβρίου 2018 στη Ντέρνα της Λιβύης από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

Ο Χισάμ Ασμάουι ήταν πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, που λιποτάκτησε και συντάχθηκε με τους τρομοκράτες.

Ήταν ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Ανσάρ αλ Ισλάμ.

Η θανατική ποινή εκτελέστηκε μέσα στη φυλακή του Καΐρου όπου κρατούνταν, παρουσία των Αρχών της φυλακής, Εισαγγελέα, ιατροδικαστή και εκπρόσωπο του Ιδρύματος «Νταρ αλ Ιφτά», της ανώτατης μουσουλμανικής θρησκευτικής Αρχής της χώρας.

Η σορός του εκτελεσθέντος τρομοκράτη μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νεκροτομείο, για να προετοιμαστεί και να παραδοθεί στην οικογένειά του.

Ο Χισάμ Ασμάουι υπηρετούσε ως αξιωματικός στον αιγυπτιακό στρατό μέχρι το 2012.

Τότε λιποτάκτησε και εντάχθηκε στην τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ αλ Μαγκντίς, στην επαρχία του Βόρειου Σινά, από την οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2014 όταν αυτή ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και μετονομάστηκε σε «Βιλαέτι του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά».

Στη συνέχεια πέρασε στη Λιβύη, όπου ηγήθηκε της οργάνωσης Ανσάρ αλ Ισλάμ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Ισχυρή ηγετική προσωπικότητα ο Χισάμ Ασμάουι στρατολόγησε πολλούς Αιγύπτιους στρατιωτικούς σε τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Συνελήφθη από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) στη Ντέρνα της Λιβύης και εκδόθηκε στην Αίγυπτο τον Μάιο του 2018 για να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη της πατρίδας του.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ