Μαχμούντ Αμπάς
Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Αμπάς: Συνωμοσία το σχέδιο Τραμπ, η Ιερουσαλήμ δεν είναι προς πώληση

«Συνωμοσία» χαρακτηρίζει ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Μετά την παρουσίαση της «Συμφωνίας του αιώνα», όπως την έχει αποκαλέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ δεν είναι προς πώληση και χαρακτήρισε το σχέδιο «συνωμοσία».

Ο Αμπάς σχολίασε ότι η συμφωνία «δεν πρόκειται να συμβεί» και ότι ο κόσμος θα την πετάξει στον «σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από την παρουσίαση της συμφωνίας, ο Τραμπ είπε ότι είχε στείλει επιστολή στον Αμπάς, δίνοντάς του τέσσερα χρόνια για να μελετήσει το σχέδιο που υπέβαλαν οι ΗΠΑ και να διαπραγματευτεί τη συμφωνία με το Ισραήλ.

Ο  Τραμπ πρόκρινε τη λύση των δύο κρατών, και σημείωσε πως η Ιερουσαλήμ «θα παραμείνει "αδιαίρετη πρωτεύουσα" του Ισραήλ», βάσει του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ.

Σημείωσε ακόμη ότι αν το σχέδιο γίνει δεκτό, οι ΗΠΑ θα ανοίξουν «με περηφάνια» πρεσβεία για την Παλαιστίνη στην ανατολική Ιερουσαλήμ όπου βάσει του σχεδίου θα βρίσκεται η παλαιστινιακή πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ