Μέση Ανατολή

Κουρδικό αντάρτικο: "Χτυπήσαμε στρατιωτικό εργοστάσιο στην Πόλη"

Εσωτερικό πόλεμο κατά της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ξεκίνησαν οι Σύροι Κούρδοι, και συγκεκριμένα ο αμυντικός βραχίονας τους με την ονομασία ‘Μονάδες εκδίκησης”, με ειδική ανακοίνωση, μετά την προ ημερών επίθεση σε τουρκικά  στρατιωτικά  εργοστάσια ρουχισμού και οχημάτων στην Κων/πολη.    

Η κουρδική οργάνωση με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι : Οι αντάρτες των "Μονάδων εκδίκησης" των Σύρων Κούρδων, αναλαμβάνουν την  ευθύνη της πλήρους καταστροφής  εργοστασίων που κατασκευάζουν   στρατιωτικά οχήματα και ρούχα για τον τουρκικό στρατό κατοχής, στην περιοχή Başakşehir στην πόλη της Κωνσταντινούπολης.

https://twitter.com/RojavaNetwork/status/1218195868198809605

Για άλλη μια φορά, όλα τα τουρκικά εργοστάσια, οι οικονομικοί πόροι, και οι χορηγοί που υποστηρίζουν τον πόλεμο εναντίον του λαού του Κουρδιστάν, παρέχοντας πάσης φύσεως στρατιωτικό  υλικό, θα συνεχίσουν να είναι στόχος μας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει και ο τουρκικός τύπος με την αναγγελία έκρηξης σε  εργοστάσια που παράγουν  στρατιωτικό εξοπλισμό  για τον τουρκικό στρατό στο Başakşehir, αναφέροντας όμως άλλες αιτίες.

Συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου, Κούρδοι αντάρτες  διενήργησαν επίθεση  κατά του εργοστασίου που ράβει  στρατιωτικό ρουχισμό για τον τουρκικό στρατό με την επωνυμία PİK Dökümcüler Sanayi Sitesi στην περιοχή Başakşehir της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας καταστροφή σε αποθήκες και μηχανές.

Τα μέλη της κουρδικής μονάδας, διενήργησαν επίσης δολιοφθορά σε εργοστάσιο στον ίδιο βιομηχανικό χώρο, που κατασκευάζει στρατιωτικά οχήματα που ανήκουν στον  τουρκικό στρατό, ταυτόχρονα με τη δράση που είχαν  στο κλωστοϋφαντουργικό εργαστήριο.

Αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή πολλών τεθωρακισμένων οχημάτων, ενώ σκοτώθηκε και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και 2 ακόμα άτομα τραυματίστηκαν. Σε αυτό το εργοστάσιο που βρίσκεται σε μια περιοχή χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, σημειώθηκαν επίσης τεράστιες υλικές ζημιές.

Αυτά τα τουρκικά  εργοστάσια που παρέχουν στρατιωτικές προμήθειες και εξοπλισμό στον πόλεμο της Τουρκίας εναντίον του λαού του Κουρδιστάν στην Συρία και την ΝΑ Τουρκία, τονίζει με έμφαση  η κουρδική οργάνωση, για αυτό και καταστράφηκαν μετά από μια επιτυχημένη δράση Κούρδων ανταρτών.

Ενώ τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης  δεν μπόρεσαν  να εξηγήσουν τη φωτιά στο κλωστοϋφαντουργικό εργοστάσιο, η έκρηξη που προκλήθηκε στην βιομηχανία  παραγωγής  στρατιωτικών οχημάτων  και άλλων υλικών, αποκρύφθηκε  με ψευδείς πληροφορίες, περί εκρήξεως στο λεβητοστάσιο του εργοστασίου.

“Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι όλα τα τουρκικά εργοστάσια που υποστηρίζουν τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους, με  την προμήθεια υλικών, οικονομικών πόρων,  θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κύριο στόχο μας. Θα σπάσουμε τον βρώμικο πόλεμο και την γενοκτονία  του άρρωστου τουρκικού κράτους, με τις ενέργειες που έχουμε  σχεδιάσει και θα πραγματοποιήσουμε”, καταλήγει η ανακοίνωση των Κούρδων της Συρίας.

Μιλάμε για έναν ανελέητο εσωτερικό πόλεμο κατά της Τουρκίας από τους Κούρδους, ο οποίος έχει σχεδιαστεί εδώ και μεγάλο διάστημα με κοινή απόφαση των Κούρδων, της Τουρκίας και της Συρίας, κατά των τουρκικών αμυντικών εγκαταστάσεων, και  έχει σκοπό να διασπείρει πανικό και χάος, εντός των  μεγαλουπόλεων  της χώρας, ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο στα πολλά που έχει ανοίξει η Άγκυρα στην περιοχή μας.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...