Μέση Ανατολή

Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν 9χρονο Παλαιστίνιο μαθητή εν ώρα μαθήματος (Βίντεο)

Ένας απότομος θόρυβος τρόμαξε τους μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στη Χεβρώνα της Δυτική Όχθης.

Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο κτίριο και επέμεναν να συλλάβουν έναν εννιάχρονο μαθητή και τον επτάχρονο αδερφό του.Ο λόγος; Τα παιδιά είχαν πετάξει πέτρες σε αυτοκίνητα Ισραηλινών εποίκων.

«Είναι συνηθισμένο αυτό», λένε ντόπιοι στο CNN σχολιάζοντας την εισβολή των Ισραηλινών στρατιωτών στο χώρο του σχολείου.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αρέφ Γιαμπέρ κατέγραψε με το φακό του τη στιγμή της «σύλληψης» του Παλαιστίνιου αγοριού.

Δείτε το βίντεο από τη σύλληψη:

https://www.youtube.com/watch?v=YeuMq-zCwM4

Ο Ζείν Ιντρις και ο επτάχρονος αδερφός του Ταίμ είχαν την πλήρη υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου όπως και άλλων δασκάλων. Ο μικρός μαθητής υποστήριξε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες απείλησαν έναν δάσκαλο λέγοντάς του ότι, εάν δεν τον αφήσει, θα του σπάσει το χέρι:

«Έριξαν πέτρες, δεν με ενδιαφέρει πόσο χρονών είναι τα παιδιά», είπε ένας από τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με τους δασκάλους και τους κατοίκους της περιοχής, ο εννιάχρονος Ζείν μεταφέρθηκε σε κοντινό στρατιωτικό φυλάκιο και κρατήθηκε για λιγότερο από μία ώρα.

Περιγράφοντας το περιστατικό στο CNN, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ήταν ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τους μαθητές και πρόσθεσε ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ