Μέση Ανατολή

Τι προσφέρει το Αφγανιστάν στους Ταλιμπάν με στόχο τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Να αναγνωριστούν οι Ταλιμπάν ως νόμιμη πολιτική οργάνωση προτείνει ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ashraf Ghani, στο πλαίσιο της πολιτικής διαδικασίας που θα μπορούσε να καταλήξει σε ειρηνευτικές συνομιλίες στη χώρα, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου που συνεχίζεται εδώ και 16 χρόνια.

Σε σημερινή συνάντηση των χωρών που εμπλέκονται στη λεγόμενη διαδικασία της Καμπούλ, που έχει στόχο να διαμορφωθεί μία πλατφόρμα για ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Ghani πρότεινε κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση κρατουμένων,τονίζοντας πως είναι έτοιμος να αποδεχθεί αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας στο πλαίσιο πιθανής συμφωνίας με τους Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...