υπερ-αεροπλανοφόρο
Κίνα

Παγκόσμιο Δέος! Η Κίνα αποκάλυψε πυρηνοκίνητο υπερ-αεροπλανοφόρο με ηλεκτρομαγνητικά όπλα-Θα μπορεί να βυθίζει ολόκληρους στόλους!

Η Κίνα έχει αποκαλύψει μία ιδέα προγράμματος υπερ-πλοίου, συγκεκριμένα ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο εξοπλισμένο με ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο (railgun), αναγεννώντας με αυτόν τον τρόπο μία παλιά σοβιετική ιδέα ενός παρόμοιου σχεδιασμού πλοίου.

Το νέο αυτό υπερ-αεροπλανοφόρο θα βοηθήσει το κινεζικό πολεμικό ναυτικό να κυριαρχήσει στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δηλαδή να ικανοποιήσει τα στρατηγικά συμφέροντα του Πεκίνου. Ωστόσο, ίσως αυτό το πλοίο αποτελέσει ένα όπλο-έμβλημα παρά ένας εφαρμόσιμος σχεδιασμός σκάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα Πλοίο θα Βυθίζει Ολόκληρους Στόλους

Αυτόν τον μήνα η διάσημη σελίδα ενημέρωσης South China Morning Post ανέφερε πως ο κορυφαίος ναυτικός επιστήμονας της Κίνας, ο Ma Weiming, έχει προτείνει την ιδέα ενός φουτουριστικού πολεμικού πλοίου, το οποίο θα μπορεί να μετατρέπει ναυτικούς στόλους σε υπερ-όπλα τύπου Star Wars. Ο Κινέζος επιστήμονας πρότεινε τον σχεδιασμό αυτό στο περιοδικό Transactions of China Electrotechnical Society.

Η South China Morning Post σημείωσε πως αυτό το υπερ-πλοίο θα μπορούσε να μεταφέρει πάρα πολλά αεροσκάφη ωστόσο θα διέφερε από τα παραδοσιακά αεροπλανοφόρα που γνωρίζουμε, μιας και θα ήταν βαριά οπλισμένα με ηλεκτρομαγνητικά όπλα όπως ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα (railgun), coilguns, εκτοξευτές πυραύλων, όπλα λέιζερ και μικροκύματα υψηλής ισχύος.

Η πηγή από την Κίνα τόνισε πως η προηγμένη τεχνολογία του πλοίου θα μετέτρεπε αποτελεσματικά την ενέργεια από την πηγή ισχύος του σκάφους σε ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, έτσι ώστε να λειτουργούσαν τα όπλα υψηλής ισχύος του αεροπλανοφόρου. Το αποτέλεσμα θα ήταν θεωρητικά ανίκητο, αφού ένα μόνο πολεμικό πλοίο θα μπορούσε να αμυνθεί έναντι εναέριων επιθέσεων ακριβείας, να εμπλακεί σε ανθυποβρυχιακό πόλεμο, να αναχαιτίσει πυραύλους και να παραδώσει ακριβή πλήγματα τόσο σε επίγειους όσο και σε ναυτικούς στόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πηγή της South China Morning Post ανέφερε επίσης πως το συνολικό πυρηνοκίνητο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα του υπερ-πλοίου θα μπορούσε να μετατρέψει πυρηνική ενέργεια σε αξιοποιήσιμη κινητική ενέργεια ή ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργούν τα οπλικά συστήματα υψηλής ισχύος, όπως τα ενσωματωμένα ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα, κοινώς γνωστά ως railguns. Αυτά τα πολύ ισχυρά όπλα θα μπορούσαν με την σειρά τους να χτυπήσουν στόχους στο κοντινό διάστημα με κατευθυνόμενα βλήματα, τα οποία θα εκτοξεύονταν με ταχύτητα έως και επτά φορές αυτήν την ήχου. Άρα μιλάμε για υπερ-υπερηχητικά βλήματα.

Τέλος, το άρθρο πρόσθεσε πως τα βλήματα τα οποία θα εκτοξεύονται από το ηλεκτρομαγνητικό σύστημα θα μπορούν αυτόματα να ανεφοδιάζουν το όπλα, σαν ένα αυτόματο τυφέκιο, επιτρέποντας γρήγορη ταχύτητα στην εκτόξευση βολών και μεγαλύτερο αριθμών εκτοξευόμενων βλημάτων προς εχθρικούς στόχους. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ