κινεζικό πολεμικό σκάφος βρέχει φιλιππινέζικο με κανόνια νερού
Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Αφορμή πολέμου στην Ασία; Κινεζικό πολεμικό σκάφος επιτέθηκε σε φιλιππινέζικο με κανόνια νερού-«Πλέετε στα χωρικά μας ύδατα!»

Κινεζικό πολεμικό πλοίο «δρόσισε» φιλιππινέζικο σκάφος, χτυπώντας το με κανόνια νερού!

Τρελό Περιστατικό στην Ασία...!

Σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση της ρωσικής υπηρεσίας ενημέρωσης Avia-pro, ένα νέο πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων. Πιο συγκεκριμένα, ένα κινεζικό πλοίο της ακτοφυλακής της χώρας, οπλισμένο με κανόνια νερού, αναφέρεται πως επιτέθηκε σε ένα φιλιππινέζικο πλοίο που μετέφερε προμήθειες για το στρατιωτικό οχυρό στην ατόλη Ayungin Shoals (γνωστή και ως Second Thomas Shoal).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή η περιοχή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας αποτελεί εδώ και καιρό επίκεντρο πολλών διαφωνιών μεταξύ των δύο κρατών. Το 1995, η Κίνα ξεκίνησε να κατασκευάζει μία στρατιωτική βάση και έναν διάδρομο προσαπογειώσεων στην περιοχή, αρχίζοντας με εργασίες αφαίρεσης του νερού. Οι προσπάθειες του Πεκίνου είχαν στόχο να ενισχύσουν την στρατιωτική παρουσία της Κίνας, έτσι ώστε να διεκδικήσει η χώρα τα συμφέροντά της στην περιοχή.

Οι Φιλιππίνες από την άλλη τοποθέτησαν ένα παλιό και σκουριασμένο πλοίο στα αβαθή νερά της περιοχής το 1999, όπου βρίσκεται ακόμη το στρατιωτικό τους οχυρό, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της χώρας στο σημείο.

Το Σάββατο, ένα φιλιππινέζικο πλοίο που έπλεε με προμήθειες για το οχυρό στην ατόλη Ayungin Shoals αναφέρεται πως συνάντησε επιθετική συμπεριφορά από ένα σκάφος του κινεζικού πολεμικού ναυτικού. Το Πεκίνο με την σειρά του ανέφερε πως οι Φιλιππινέζοι παραβίασαν τα θαλάσσια σύνορα, αφού δύο πλοία τους που μετέφεραν προμήθειες και δύο πλοία περιπολίας έπλευσαν σε κινεζικά ύδατα χωρίς άδεια. Οι Κινέζοι πιστεύουν πως το γεγονός αυτό είναι ο λόγος που το πλοίο τους επιτέθηκε το φιλιππινέζικο με κανόνια νερού.

Από ότι φαίνεται, εξαιτίας των «πυρών» του κινεζικού σκάφους, η ένταση με το φιλιππινέζικο πλοίο ψύχθηκε, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά. 

κινεζικό πολεμικό σκάφος βρέχει φιλιππινέζικο με κανόνια νερού

Όλο και Θερμότερα Επεισόδια στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και η περιοχή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας έχει αποτελέσει επίκεντρο διαφωνιών και συγκρούσεων εδώ και αιώνες ολόκληρους, οι εντάσεις μεταξύ χωρών έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές διεκδικήσεις εκτάσεων γης και των περιβαλλόντων υδάτων τους -όπως για παράδειγμα τα νησιά Παρασέλ- έχουν εξοργίσει ανταγωνιστές του Πεκίνου, όπως το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν, την Μαλαισία και το Μπρουνέι.

Η ισχυρή Ιαπωνία, αν και δεν έχει άμεσο μερίδιο στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, παρέχει πλοία και στρατιωτικό εξοπλισμό σε διεκδικητές εδαφών και χωρικών υδάτων, όπως στο Βιετνάμ και στις Φιλιππίνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ