Κίνα

Κίνα: Αμμοθύελλα "τέρας" επιδεινώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση

Σφοδρή αμμοθύελλα σάρωσε το Πεκίνο και πολλές άλλες κινεζικές επαρχίες, καλύπτοντας με ένα πυκνό νέφος πορτοκαλί σκόνης τον ουρανό και εκτοξεύοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση σε επικίνδυνα επίπεδα, σύμφωνα με την κρατική μετεωρολογική υπηρεσία. 

Πυκνά σύννεφα τύλιξαν την κινεζική πρωτεύουσα, όπου τα σωματίδια ρύπανσης έχουν διάμετρο μικρότερη από 10 μικρόμετρα, μπορούν να εισέλθουν από τη μύτη και να ταξιδέψουν στους πνεύμονες. 

Οι μετεωρολογικές Αρχές στο Πεκίνο προειδοποίησαν τους πολίτες να μην βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους για άσκηση και άλλες δραστηριότητες, και ζήτησαν από τους οδηγούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να μειώσουν την ταχύτητα λόγω της χαμηλής ορατότητας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων έφτασαν τα 1.667 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στις 6 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης στην Κίνα, με τον οργανισμό να την αποκαλεί «την πιο σφοδρή αμμοθύελλα μέχρι σήμερα, εφέτος». 

Αυτός ο αριθμός είναι περισσότερο από 37 φορές μεγαλύτερος από τον ημερήσιο μέσον όρο των 45 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο, που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). 

Το Πεκίνο πλήττεται τακτικά από αμμοθύελλες την άνοιξη, με την αιθαλομίχλη να επιδεινώνεται από τις αυξανόμενες βιομηχανικές δραστηριότητες και την ταχεία αποψίλωση των δασών σε ολόκληρη τη βόρεια Κίνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κίνα χρησιμοποιεί ένα σύστημα προειδοποίησης καιρού τεσσάρων επιπέδων, με το κόκκινο να αντιπροσωπεύει την πιο σοβαρή προειδοποίηση, ακολουθούμενο από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε. 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της χώρας, η αμμοθύελλα προήλθε από τη Μογγολία, την Τρίτη, και σταδιακά κινήθηκε προς την κεντρική και ανατολική Κίνα. 

Η έλλειψη βροχοπτώσεων και οι άνεμοι χαμηλής πίεσης καταδεικνύουν, επίσης, ότι αμμώδη σωματίδια έχουν παρασυρθεί στη χώρα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...