Κίνα

«Πιέσεις» Μπάιντεν σε Κίνα : Εκφράζει τη συμπαράσταση του στους Ουιγούρους

Το Πεκίνο κατηγορείται από τον ΟΗΕ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας - «Σήμερα ειδικά, θυμόμαστε το οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα να θρησκευόμαστε» είπε ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε σήμερα την «αλληλεγγύη» του στους Ουιγούρους της Κίνας στο πλαίσιο μηνύματός του προς τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο καθώς ετοιμάζονται να εορτάσουν τον μήνα του Ραμαζανιού.

«Μαζί με τους εταίρους μας, οι ΗΠΑ στέκουν αλληλέγγυες στο πλευρό των μουσουλμάνων που συνεχίζουν να υφίστανται καταπίεση, συμπεριλαμβανομένων των Ουιγούρων στην Κίνα, των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ, και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων αντιμέτωπων με διωγμούς σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο κ. Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της ιερής περιόδου που είναι αφιερωμένη στην περισυλλογή, οι ΗΠΑ εκφράζουν επίσης την υποστήριξή τους σε μουσουλμανικές κοινότητες αντιμέτωπες με δεινά και καταστροφές», πρόσθεσε αναφερόμενος στα θύματα του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία και στους πλημμυροπαθείς στο Πακιστάν.

«Σήμερα ειδικά, θυμόμαστε το οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα να θρησκευόμαστε, να προσευχόμαστε, και να κηρύσσουμε τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις ειρηνικά και ανοικτά», ανέφερε ακόμη ο κ. Μπάιντεν.

Η αναφορά του Αμερικανού προέδρου στους Ουιγούρους της Κίνας καταγράφεται με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορεί αυτή της Κίνας για «γενοκτονία» των Ουιγούρων στη Σιντζιάνγκ, αυτόνομη περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, ιδίως μέλη της συγκεκριμένης μειονότητας, και όπου έχουν διαπραχθεί επανειλημμένα αιματηρές επιθέσεις στην πορεία των ετών.

Οι κινεζικές αρχές, οι οποίες προσάπτουν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές σε αυτονομιστές και τζιχαντιστές, εξαπέλυσαν τα τελευταία χρόνια ευρεία εκστρατεία καταστολής, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει κάνει λόγο περί πιθανών «εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας» στη Σιντζιάνγκ, κατηγορία που απορρίπτει το Πεκίνο. Η κινεζική κυβέρνηση επικρίνεται ακόμη από δυτικές κυβερνήσεις για τον μαζικό εγκλεισμό Ουιγούρων σε στρατόπεδα «επιμόρφωσης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...