Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Θα πάρει “φωτιά” και η Ταϊβάν; Αυξάνει ο αριθμός των αμερικανικών δυνάμεων στο νησί λόγω “εκπαίδευσης”

Χθες αναφέραμε ότι οι εξελίξεις τρέχουν με τρομερή ταχύτητα πλέον στην Ουκρανία, πίσω από την οποία συνασπίζεται ολόκληρη η Δύση και το ΝΑΤΟ, και αυτό δεν περνά απαρατήρητο από το Πεκίνο, το οποίο, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, γνωρίζει ότι έρχεται η σειρά του με την Ταϊβάν.    

Σήμερα ο αμερικανικός τύπος ανέφερε ότι “ οι ΗΠΑ αυξάνουν σημαντικά τον αριθμό των στρατευμάτων που αναπτύσσονται στην Ταϊβάν, υπερτετραπλασιάζοντας τον τρέχοντα αριθμό για να ενισχύσουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον στρατό του νησιού εν μέσω αυξανόμενης απειλής από την Κίνα.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν μεταξύ 100 και 200 στρατιώτες στο νησί τους επόμενους μήνες, από περίπου 30 εκεί πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η μεγαλύτερη δύναμη θα επεκτείνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το Πεντάγωνο κατέβαλε προσπάθειες να μην δημοσιοποιήσει, καθώς οι ΗΠΑ εργάζονται για να παράσχουν στην Ταϊπέι τις δυνατότητες που χρειάζεται για να αμυνθεί χωρίς να προκαλέσει το Πεκίνο.

Ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων, στους οποίους περιλαμβάνονται δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και πεζοναύτες των ΗΠΑ, κυμάνθηκε σε μικρά νούμερα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας”, τονίζουν οι πηγές.

Η προγραμματισμένη αύξηση θα είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη δυνάμεων εδώ και δεκαετίες από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν, καθώς οι δύο πλησιάζουν περισσότερο για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ της Κίνας.

Πέρα από την εκπαίδευση στην Ταϊβάν, η Εθνοφρουρά του Μίσιγκαν εκπαιδεύει επίσης ένα σώμα του στρατού της Ταϊβάν, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ετήσιων ασκήσεων με πολλές χώρες στο Camp Grayling στο βόρειο Μίσιγκαν, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την εκπαίδευση.

Όλο αυτό το σκηνικό οδηγεί Ρωσία και Κίνα ακόμα πιο κοντά , ακόμα πιο δυναμικά, σε μια προετοιμασία για ολομέτωπη επίθεση στην Δύση, ειδικά μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ στους Κινέζους να μην δώσουν αμυντική βοήθεια στην Μόσχα.   

Υπάρχει περίπτωση να μην αντιδράσει το Πεκίνο σε όλα αυτά;

Καμία, αναφέρουν κινεζικές πηγές, αφού το καθεστώς της Κίνας παρακολουθεί τα πάντα στο νησί αυτό, και έχει ανακοινώσει εδώ και μεγάλο διάστημα, ότι θα αντιδράσει με “ αγριότητα” σε κάθε αμερικανική στρατιωτική παρουσία για οποιονδήποτε λόγο.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και επικεφαλής του γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Γουάνγκ Γι συναντήθηκαν με συγκεκριμένη ατζέντα, η οποία μας λέει πολλά για το μέλλον.

Η Κίνα έχει ένα “αγκάθι” που ονομάζεται Ταϊβάν, το οποίο αποτελεί μέγα θέμα εδώ και 70 χρόνια.
Το Πεκίνο μετά την ρωσική εισβολή ενδεχομένως να σκέπτεται να πράξει το ίδιο με τους Ρώσους, σε μια κίνηση να αιφνιδιάσει τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ