Κίνα

Κίνα: Kαταδικάζει την «ανεύθυνη ρητορική» της Βρετανίας για την Ταϊβάν

Την αντίδραση της πρεσβείας της Κίνας στο Λονδίνο προκάλεσε το κάλεσμα της υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, προς τον Κινέζο πρεσβευστή να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειες της χώρας του, αναφορικά με την Ταϊβάν.

Η πρεσβεία της Κίνας έκανε λόγο για «ανεύθυνη ρητορική» από την πλευρά της Βρετανίας, επειδή η Λιζ Τρας τόνισε ότι η «ολοένα και πιο επιθετική συμπεριφορά» του Πεκίνου απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή γύρω από την Ταϊβάν.

Η συμπεριφορά της Κίνας, σχετικά με την Ταϊβάν, έχει αλλάξει μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ζενγκ Ζεγκουάνγκ, πρεσβευτής της Κίνας στη Βρετανία, «απέρριψε κατηγορηματικά και καταδίκασε σθεναρά την ανεύθυνη ρητορική της βρετανικής πλευράς σχετικά με τη νόμιμη και αναγκαία απάντηση της Κίνας στην επίσκεψη του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν» σε μια συνάντηση που είχε με ανώτερο στέλεχος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε η κινεζική πρεσβεία στο Twitter.

«Η Ταϊβάν αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα της επικράτειας της Κίνας. Καμία ξένη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν έχει το δικαίωμα να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ