Νέο όχημα ανάκτησης
Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Κίνα: Δοκιμάστηκε νέο ευκίνητο όχημα ανάκτησης σε οροπέδιο (Εικόνα)

Με την εμφάνιση ενός νέου τύπου τεθωρακισμένου οχήματος ανάκτησης βασιζόμενο στο ελαφρύ άρμα μάχης Type 15 σε μία πρόσφατη στρατιωτική άσκηση στα βουνά Karakoram, η διοίκηση Xinjiang του κινεζικού στρατού έλαβε ένα νέο ισχυρό υποστηρικτικό εργαλείο. Αυτές οι πληροφορίες αναφέρθηκαν από τον Liu Xuanzun στη Global Times. 

Ένα σύνταγμα συγκεντρωμένων δυνάμεων σε συνεργασία με την στρατιωτική διοίκηση Xinjian του κινεζικού στρατού πρόσφατα εκτέλεσε μία σειρά από ρεαλιστικές διασώσεις μάχης και ασκήσεις ανάκτησης σε άγνωστη περιοχή εκπαιδεύσεων στα βουνά Karakoram σε υψόμετρο 5.400 μέτρων. Σύμφωνα με το China Central Television (CCTV), κατά την διάρκεια της άσκησης, το σύνταγμα ανέπτυξε για πρώτη φορά τον νέο τύπου τεθωρακισμένου οχήματος ανάκτησης του κινεζικού στρατού. Οι ασκήσεις προσομοίωσαν μία λύση στην οποία ένα ελαφρύ άρμα μάχης Type 15 ρυμουλκήθηκε από τεθωρακισμένο όχημα ανάκτησης προς θέση επισκευής στην πρώτη γραμμή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το νέο τεθωρακισμένο όχημα ανάκτησης είναι εξοπλισμένο με συσκευή διπλού τούρμπο (twin-turbocharging device), χαρακτηριστικό που δίνει στον κινητήρα σημαντική ώθηση ισχύος, με αποτέλεσμα την πολύ υψηλότερη αποδοτικότητα στην ολοκλήρωση του καθήκοντός του, είπε ο ανταποκριτής.

Ο Su Kejian, ένας στρατιώτης του συγκεκριμένου συντάγματος, είπε: "Χρησιμοποιεί το ίδιο σασί με το νέο μας άρμα μάχης και αυτό συνδράμει στην συντονισμένη μάχη, όπως και στην επιδιόρθωση και στην συντήρηση."

Το ελαφρύ άρμα μάχης Type 15 τα πηγαίνει εξαιρετικά σε μάχες οροπεδίων, εξαιτίας του ισχυρού του κινητήρα και του ελαφριού του βάρος. Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν πως κανένα άλλο άρμα μάχης στον κόσμο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ευκινησία του στο υψίπεδο της νοτιοδυτικής Κίνας, λόγω της έλλειψης οξυγόνου και της περιπλοκότητας του εδάφους. Εξαιτίας της ευκινησίας του Type 15, προηγούμενοι τύποι τεθωρακισμένων οχημάτων ανάκτησης μπορεί να μην είναι ικανοί να ακολουθήσουν το όχημα, σύμφωνα πάντα με ειδικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε στο νέο τύπο οχήματος ανάκτησης το ίδιο σασί με το Type 15. Η Κίνα προσπαθεί να δώσει παρόμοιες δυνατότητες στα οχήματά της ώστε να μπορούν να κινούνται με τον ίδιο ρυθμό, ακόμη και στις δυσκολότερα εδάφη. 

Το νέο τεθωρακισμένο όχημα ανάκτησης είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα σετ εκτοξευτών βομβών καπνού για αύξηση της πιθανότητας επιβίωσης. Αυτή η πληροφορία αναφέρθηκε στο κινεζικό κανάλι CCTV. 

GALLERY

Νέο όχημα ανάκτησης
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ