Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Η τεχνολογία railgun της Κίνας : Χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και προωθούν βλήματα 7 φορές την ταχύτητα του ήχου!

Η Κίνα δεν είναι άγνωστη στα πειράματα στην ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία, αφού δημιούργησε έναν από τους πρώτους αυτοκινητόδρομους στον κόσμο με επένδυση από ηλιακό υλικό για επαναφόρτιση οχημάτων κατά τη μεταφορά.

Μια έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, διαπίστωσε ότι  όπλο της Κίνας, θα μπορούσε να χτυπήσει 200 ​​χιλιόμετρα μακριά με ταχύτητα βλήματος 2,5 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο (9.000 χλμ/ώρα - μεγαλύτερη από 7 Mach).

Σύμφωνα με το asiatimes, η Κίνα εντείνει την έρευνα τεχνολογίας σιδηροδρομικών όπλων, εξετάζοντας πιθανώς ναυτικές, χερσαίες και φορητές εφαρμογές όπλων.

Σε σύγκριση με τα συμβατικά πυροβόλα  όπλα, τα Railguns (σιδηροδρομικά όπλα) χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια για να προωθήσουν βλήματα με ταχύτητα έως και επτά φορές την ταχύτητα του ήχου και έως και δέκα φορές την εμβέλεια των παραδοσιακών όπλων.

Είναι καθαρά κινητικά όπλα, που βασίζονται σε ταχύτητες υπερηχητικών βλημάτων για να προκαλέσουν ζημιά και όχι εκρηκτικά ωφέλιμα φορτία. Ωστόσο, η τεχνολογία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια, όπως οι υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις, η υπερβολική παραγωγή θερμότητας και η πρόωρη φθορά των ηλεκτρομαγνητικών σιδηροτροχιών, που μειώνουν τη διάρκεια ζωής και την ακρίβεια του όπλου.

Εάν και όταν επιλυθούν αυτά τα προβλήματα, τα σιδηροδρομικά όπλα θα επιτρέψουν στους μαχητές να χτυπήσουν ο ένας τον άλλον σε βεληνεκές που καλύπτονται επί του παρόντος από τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας (SRBM) και πυραύλους κατά πλοίων με ένα κλάσμα του κόστους τους.

Η υπερηχητική ταχύτητα των βλημάτων τους, μπορεί ενδεχομένως να διεισδύσει στα πιο πρόσφατα υλικά θωράκισης και θα ήταν σχεδόν αδύνατο, να καταρριφθεί κατά την πτήση σε σύγκριση με SRBM ή πυραύλους κατά πλοίων, που μπορούν να καταρριφθούν, να μπερδευτούν  ή να μπλοκαριστούν από τον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Επιπλέον, καθώς τα railguns δεν χρησιμοποιούν εκρηκτικά προωθητικά ή βλήματα, είναι δυνητικά ασφαλέστερα στη λειτουργία τους και επιτρέπουν την αποθήκευση περισσότερων πυρομαχικών.

Τον περασμένο μήνα, Κινέζοι ερευνητές δήλωσαν ότι προσπαθούν να λύσουν προβλήματα ανάπτυξης όπλων εντείνοντας τις δοκιμές όπλων και δοκιμάζοντας καινοτόμες λύσεις, όπως η εφαρμογή υγρού μετάλλου σε ράγες για τη μείωση της φθοράς κατά την πυροδότηση και η χρήση ειδικών επιστρώσεων για τη μείωση της ζημιάς από τις επαναλαμβανόμενες βολές.

https://twitter.com/Xiani_PCh/status/1010831710420807681?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1010831710420807681%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.abc.net.au%2Fnews%2F2019-01-02%2Fchinese-warship-with-electromagnetic-railguns-spotted-at-sea%2F10680108

Οι ερευνητές είπαν, ότι τα σχέδιά τους έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται στα μοντέλα όπλων σιδηροδρόμου των ΗΠΑ, όπως η απουσία μιας επιπλέον συσκευής ρύγχους για τη μείωση των ηλεκτρικών φλας. Δήλωσαν επίσης, ότι τα σχέδιά τους πρέπει να εκτελούνται ασταμάτητα και σε κορυφαία ενεργειακά επίπεδα και ότι η ένταση και η κλίμακα αυτών των δοκιμών, θα ξεπερνούσαν κατά πολύ οποιαδήποτε από αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί προηγουμένως. 

Τον Φεβρουάριο του 2018, η Κίνα διεξήγαγε την πρώτη επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός όπλου σιδηροδρόμου στη θάλασσα , χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο όπλο σιδηροδρόμου στη δοκιμαστική κλίνη του αποβατικού πλοίου Type 072III Haiyang Shan. Το όπλο αναφέρθηκε ότι εκτόξευσε ένα βλήμα 25 κιλών, σε στόχο 250 χιλιόμετρα μακριά με ταχύτητα βλήματος 2.575 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν είναι ακριβές, το τεστ ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Κίνα θα έχει ένα επιχειρησιακό όπλο μέχρι το 2025. Η ύπαρξη του κινεζικού όπλου που τοποθετείται σε πλοίο ήταν γνωστή τον Ιανουάριο του 2018 , όταν οι φωτογραφίες του όπλου που τοποθετήθηκε στο Haiyang Shan εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον επόμενο μήνα, ένα ειδησεογραφικό μέσο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού ανέφερε, ότι το κινεζικό ναυτικό είχε επιτύχει μια «ανακάλυψη» κατά τη διάρκεια των δοκιμών του όπλου στη θάλασσα. Το όπλο railgun της Κίνας φέρεται να δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2014, με την ανάπτυξή του να ξεκινά το 2011.

Εκτός από τα μεγάλα όπλα που τοποθετούνται σε πλοία, η Κίνα ανακοίνωσε το 2019 σχέδια για την ανάπτυξη πυροβολικού μαγνητισμένου πλάσματος, που προέρχεται από τεχνολογία railgun. Η τεχνολογία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός στρώματος πλάσματος, μέσα σε κάννες πυροβόλων πυροβολικού χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητισμό.

https://twitter.com/PDChina/status/946300912506617856?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E946300912506617856%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.abc.net.au%2Fnews%2F2019-01-02%2Fchinese-warship-with-electromagnetic-railguns-spotted-at-sea%2F10680108

Το στρώμα πλάσματος θα προστατεύει στη συνέχεια τις κάννες των όπλων από τη φθορά και τη θερμότητα, επιτρέποντας ταχύτητες πυροδότησης έως και έξι φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου. Σε αντίθεση με τα μεγάλα όπλα που τοποθετούνται σε πλοίο, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι αρκετά ελαφριά ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτοπροωθούμενα πυροβολικά και τανκς.

Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να επεκτείνει το βεληνεκές ενός οβιδοφόρου 155 χιλιοστών από 30 σε 50 χιλιόμετρα σε 100 χιλιόμετρα και να αυξήσει σημαντικά τη διεισδυτική ισχύ, την ακρίβεια και την εμβέλεια των κύριων πυροβόλων του άρματος.

Η Κίνα εφαρμόζει επίσης τεχνολογία railgun στα φορητά όπλα, ερευνώντας όπλα και σε μέγεθος πιστόλι. Το 2020, το Πανεπιστήμιο Logistical Engineering του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, που θεωρείται ένα από τα κορυφαία στρατιωτικά ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, παρουσίασε το Μικρό Πηνίο Σύγχρονης Επαγωγής.

Το όπλο επιδείχθηκε σε παραλλαγές με τουφέκι, πιστόλι και ρομπότ πυροβολώντας ξύλινους και μεταλλικούς στόχους.

Αντίθετα, οι ΗΠΑ το 2021 διέκοψαν την ανάπτυξη του railgun για να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων. Παρά την επιτυχή δοκιμή ξηράς το 2017, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποφάσισε να διακόψει την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου, λόγω έλλειψης πόρων ή άλλων αναπτυξιακών προκλήσεων.

Αυτές οι προκλήσεις περιελάμβαναν μικρή διάρκεια ζωής κάννης , η οποία απαιτούσε την αντικατάσταση των κυλινδρικών όπλων, κάθε ντουζίνα ή δύο δωδεκάδες βολές και περιορισμένη εμβέλεια σε σύγκριση με τους υπερηχητικούς πυραύλους.

Εκτός από την εστίαση σε υπερηχητικά όπλα αντί για όπλα, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν όπλα λέιζερ που υπόσχονται στιγμιαία χτυπήματα, ακριβή στόχευση, κλιμακούμενη ισχύ εξόδου και αμελητέο κόστος ανά βολή.

Πέρυσι, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δοκίμασε ένα λέιζερ τοποθετημένο σε πλοίο εναντίον πλωτών δοκιμαστικών στόχων και drones στη Μέση Ανατολή, και είναι επίσης γνωστό, ότι αναπτύσσει τακτικά αερομεταφερόμενα λέιζερ σε μαχητικά αεροσκάφη για αντιπυραυλική άμυνα και πιθανώς μάχη αέρος-αέρος. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ