Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Κίνα: Το νέο βομβαρδιστικό stealth H-20 θα μπορούσε να χτυπήσει το Περλ Χάρμπορ

Το H-20 θα μπορούσε να αλλάξει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, εκθέτοντας τις αμερικανικές βάσεις και τον αμερικανικό στόλο στις κινεζικές αεροπορικές επιθέσεις.

 Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί αναλυτές θα  πρέπει τώρα να επανεξετάσουν αυτό το σενάριο, αφού  το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος H-20 της Κίνας, το οποίο πιστεύεται ότι έχει εμβέλεια έως και 7.500 μίλια,  θα μπορούσε εύκολα να φθάσει στη Χαβάη, 6.000 μίλια μακριά, καθιστώντας την "πραγματική απειλή".

Σύμφωνα με το South China Morning Post, το οποίο μνημόνευσε την έκθεση Royal United Services Institute for Defense and Security Studies, με έδρα το Λονδίνο, το υπερσύγχρονο H-20 μπορεί να μεταφέρει ένα τεράστιο ωφέλιμο φορτίο 45 τόνων και να πετάξει σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς ανεφοδιασμό στον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος το οποίο είναι είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, σύμφωνα με το κορυφαίο think tank, προβληματίζει το πεντάγωνο ότι μια μέρα θα είναι σε θέση να στοχεύσει υπερπόντιες βάσεις των ΗΠΑ όπως το Γκουάμ.

"Οπλισμένο με πυρηνικούς και συμβατικούς πυραύλους stand-off, το H-20 θα αποτελούσε μια σημαντική εξοπλιστική διαφοροποίηση από τους προηγούμενους εξοπλισμούς της PLAAF (People’s Liberation Army Air Force)".

Η PLAAF έχει σχεδιαστεί για να είναι μια περιφερειακή δύναμη ικανή για αποστολές στην πρώτη αλυσίδα νησιών - που εκτείνεται από τα νησιά Kuril έως την Ιαπωνία και μέχρι τις Φιλιππίνες.

«Το H-20, αντίθετα, θα δώσει στην Κίνα μια πραγματικά διηπειρωτική ικανότητα προβολής ισχύος», ανέφερε η έκθεση.

Τα σχέδια για το H-20 ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2016 και το στρατηγικό βομβαρδιστικό της Κίνας θα μπορούσε  να τεθεί σε λειτουργία σε πέντε χρόνια.

Το Κινεζικό «στρατηγικό βομβαρδιστικό», το οποίο πιθανότατα κατασκευάστηκε σύμφωνα με το Β-2 της  Northrop Grumman, σχεδιάστηκε για να διεισδύσει στις αντιαεροπορικές άμυνες και να προσβάλει στόχους ακόμη και με πυρηνικά όπλα.

https://youtu.be/q4e9DaQd_Uk

Σύμφωνα με αναφορές, το H-20 θα είναι σε θέση να φέρει ωφέλιμο φορτίο 45 τόνων, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών πυραύλων.

Είναι σημαντικό ότι το Hong-20 θα ολοκληρώσει επίσης τη λεγόμενη «πυρηνική τριάδα» της χώρας.

Αυτό αποτελείται από επίγειους βαλλιστικά πυραύλους, βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια και από βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας.

Ενώ το H-20 εξακολουθεί να παραμένει μυστηριώδες σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να μην πλησιάζει καθόλου σε επιδόσεις το νέο B-21 Sky Raider της Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε το National Interest.

Επικαλούμενο «στρατιωτικές πηγές», ένα άρθρο από την Herald της Νέας Ζηλανδίας, ανέφερε ότι το νέο βομβαρδιστικό H-20 ήταν να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο φετινό Zhuhai Airshow που ακυρώθηκε φέτος.

Εάν το H-20 έχει την εμβέλεια  και τα λοιπά χαρακτηριστικά που αποδίδονται σε αυτό, θα μπορούσε να αλλάξει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς μεταξύ ΗΠΑ και  Κίνας, εκθέτοντας τις αμερικανικές βάσεις και  τον αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού στις κινεζικές  αεροπορικές επιθέσεις, σύμφωνα με  το National Interest.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη έχουν μεγάλη σημασία για την Κίνα, επειδή το Πεκίνο θεωρεί την κυριαρχία του δυτικού μισού του Ειρηνικού Ωκεανού ουσιώδη για την ασφάλειά της.

Οι δύο υπερδυνάμεις χωρίζονται από πέντε έως έξι χιλιάδες μίλια ωκεανού και οι Ηνωμένες Πολιτείες  τον περασμένο αιώνα ανέπτυξαν ένα δίκτυο νησιωτικών βάσεων όπως το Γκουάμ, στρατιωτικές βάσεις στην Ανατολική Ασία, γεγονός που "δυσχεραίνει" σημαντικά την έξοδο της Κίνας στον Ειρηνικό.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ