Κίνα

Χονγκ Κονγκ: Απέρριψε αμερικανικό αίτημα για ελλιμενισμό δύο πλοίων η ΚίναΑμερικανικά αιτήματα απορρίφθηκαν από την Κίνα για ελλιμενισμό δύο πλοίων στο Χονγκ Κονγκ τις επόμενες εβδομάδες.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε την Τρίτη ότι η Κίνα απέρριψε αιτήματα από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ζήτησε άδεια ώστε δύο πλοία να ελλιμενιστούν στο Χονγκ Κονγκ τις επόμενες εβδομάδες.

Αρνητικά απάντησε σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ η Κίνα σε αιτήματα από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ζήτησε άδεια ώστε δύο πλοία να ελλιμενιστούν στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα πλοία USS Green Bay και USS Lake Erie, τα οποία επρόκειτο να φτάσουν στην περιοχή στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο Reuters, πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε ότι δεν δόθηκε εξήγηση για την άρνηση.

Η Κίνα είχε προηγουμένως αρνηθεί παρόμοιο αίτημα τον Σεπτέμβριο του 2018 για αμερικανικό πλοίο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών τον ενημέρωσαν πως η κινεζική κυβέρνηση μετακινεί στρατιώτες στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επέστρεψαν σήμερα δυναμικά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο κατέλαβαν χθες, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περισσότερες από 300 πτήσεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Οι διαδηλωτές που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την έκδοση καταζητούμενων στην Κίνα.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...