Κίνα

Νέες ταραχές στο Χονγκ Κονγκ στο τέλος ειρηνικής πορείας (Εικόνες & Βίντεο)

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι στο Χονγκ Κονγκ μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο τέλος μιας ειρηνικής πορείας.

Μετά το τέλος της διαδήλωσης στο Σέουνγκ Σούι κοντά στα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα κατά της δράσης Κινέζων εμπόρων, που μεταβαίνουν στην πόλη για να αγοράσουν αδασμολόγητα αγαθά (όπως εισαγόμενο παιδικό γάλα και φάρμακα) και κατόπιν να τα πουλήσουν στην Κίνα -πρακτική που όπως λένε οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ ανεβάζει τον πληθωρισμό, αυξάνει ραγδαία τις τιμές των ακινήτων και διαβρώνει την ταυτότητα της πόλης-, εκατοντάδες διαδηλωτές φόρεσαν μάσκες, καπέλα και γυαλιά και κατέλαβαν τους δρόμους γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό, που είχε αποκλείσει η αστυνομία.

Ακολούθησαν σκηνές χάους όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν έναν διαδηλωτή και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν σπρέϊ πιπεριού και γκλομπς για να διαλύσουν το πλήθος, που χρησιμοποίησε ομπρέλες για να προστατευθεί. Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Το τελευταίο διάστημα η πρώην βρετανική αποικία του Χονγκ Κονγκ διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές κρίσεις εδώ και 22 χρόνια, που επανήλθε στον έλεγχο της Κίνας με αφορμή το νομοσχέδιο που κατέθεσε η τοπική κυβέρνηση για την έκδοση υπόπτων για εγκλήματα στην Κίνα. Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις και τις βίαιες ταραχές η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, αναγκάστηκε να βάλει στον πάγο το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το «νεκρό, αλλά ακόμη δεν το έχει αποσύρει οριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=nYDXCYovJf4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ