ΗΠΑ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε αναβαθμίσεις για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη F-55 και F-22

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνάντηση με επικεφαλής κορυφαίων αεροδιαστημικών εταιρειών στη Ντόχα.

«Θα φτιάξουμε το F-55 και νομίζω ότι αν πετύχουμε τη σωστή τιμή... θα έχουμε δύο κινητήρες και μια υπεραναβάθμιση του F-35. Και μετά θα φτιάξουμε το F-22», είπε ο Τραμπ, τονίζοντας ότι τα έργα θα ξεκινήσουν «αρκετά γρήγορα».

Με βάση τις δηλώσεις του προέδρου, το F-55 θα μπορούσε να είναι ένας πιο ισχυρός διάδοχος του F-35, με δύο κινητήρες και βελτιωμένες επιδόσεις. Αμερικανοί αναλυτές άμυνας υποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια πιθανή εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα F/A-XX, ένα έργο έκτης γενιάς που προορίζεται να αντικαταστήσει τα παλαιά μαχητικά F/A-18 Super Hornet.

«Η προσθήκη ενός κινητήρα στο F-35 το καθιστά ένα νέο αεροσκάφος», σχολίασε ο Βρετανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Φράνσις Τούσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το F-55 αναμένεται να είναι μια μοναδική πλατφόρμα

Το F-55 αναμένεται να είναι μια μοναδική πλατφόρμα, όχι απλώς μια βελτιωμένη έκδοση των τρεχόντων μοντέλων. Η Lockheed Martin, η οποία προηγουμένως έχασε τη σύμβαση για το μαχητικό έκτης γενιάς F-47 από την Boeing, έχει ήδη ανακοινώσει ότι εργάζεται πάνω σε μια ιδέα για ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος «πέμπτης γενιάς και άνω».

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης αναβαθμίσεις στο αποσυρθέν F-22 Raptor, ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά stealth της εποχής του. Παρά τον δαπανηρό χαρακτήρα μιας πιθανής αναβάθμισης, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει το F-22 σε μια πιο σύγχρονη έκδοση που ονομάζεται F-22 Super.

«Νομίζω ότι το πιο όμορφο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο είναι το F-22, αλλά θα φτιάξουμε το F-22 Super, και αυτό θα είναι μια πολύ προηγμένη έκδοση του F-22», δήλωσε ο Τραμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Έκαναν "μαύρους" στο ξύλο Ισραηλινούς στη Ρόδο! Προκλητικοί "τουρίστες" με συμπεριφορά εποίκων προκάλεσαν επεισόδια και μετά… κατήγγειλαν επίθεση

Το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα με το «μπλόκο» που έστησαν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης σε κρουαζιερόπλοιο με...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συναγερμός στο Κίεβο! Ο ρωσικός στρατός προσπερνά τελείως την Κονσταντίνοβκα και κατευθύνεται με φόρα προς την κεντρική Ουκρανία -Δείτε χάρτες

Με αιφνιδιαστικές και γρήγορες κινήσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται δεξιά και αριστερά της Κονσταντίνοβκα
Ελληνοτουρκικά 0

Όποιος προλάβει (Ελλάδα-Τουρκία) κερδίζει τον Χαφτάρ - Κάτι χοντρό «ψήνεται» ανάμεσα σε Αθήνα και Βεγγάζη που θα αλλάξει την Ανατολική Μεσόγειο

Μπαράζ τουρκικών επαφών με Ανατολική Λιβύη, ενώ ο υιός Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό άμυνας χωρίς όμως να...