ΗΠΑ

Δίκη Τραμπ - Δημοσκόπηση αποκαλύπτει: Μια πιθανή καταδίκη του δεν θα επηρέαζε την ψήφο των Αμερικανών

Μικρή επιρροή θα έχει το αποτέλεσμα της δίκης του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στους ψηφοφόρους των ΗΠΑ, σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση Marist του PR/PBS NewsHour σε 1.261 ψηφοφόρους. 

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, φαίνεται πως η ετυμηγορία στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την εξαγορά της σιωπής σχετικά με τη σχέση του με την πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, μέσω χρημάτων θα επηρεάσει ελάχιστα ως καθόλου την κοινή γνώμη. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναλυτικότερα, στην ερώτηση για το αν οι ένορκοι καταδικάσουν τον Τραμπ για την ενοχή του στη δίκη θα άλλαζε το αποτέλεσμα, το 67% όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι το πόρισμα αυτό δεν θα έκανε κάποια διαφορά στην ψήφο τους. Ωστόσο, η απάντηση παραμένει αντίστοιχη και στην ερώτηση για το αν ο Ντόναλντ Τραμπ κριθεί αθώος, με το 76% να απαντά πως δεν θα άλλαζε κάτι στην απόφασή τους. 

Το πιο αξιοσημείωτο εύρημα της δημοσκόπησης, όμως, είναι ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό (7%) των ανθρώπων που υποστηρίζουν πολιτικά τον Τραμπ δηλώνουν ότι μια ένοχη ετυμηγορία θα επηρέαζε αρνητικά την ψήφο τους προς τους Ρεπουμπλικάνους, το οποίο αποδεικνύει ενδεχομένως την ανοχή των Αμερικανών σε ζητήματα διαφθοράς όσον αφορά σε πολιτικά πρόσωπα. 

Τα ποσοστά αυτά είναι παρόμοια με άλλα πρόσφατα αποτελέσματα αντίστοιχων δημοσκοπήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός poll που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Quinnipiac νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τo οποίo το 65% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δήλωσαν ότι αν ο Τραμπ καταδικαστεί, η στάση τους πιθανότατα δεν θα αλλάξει. 

Να σημειωθεί ότι οι ένορκοι συνεδριάζουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα για την ετυμηγορία της ενοχής ή μη του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ