ΗΠΑ

ΗΠΑ: Προχωρά σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας με επίκεντρο την Κίνα, το Βέλγιο και τη Σλοβακία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στοχεύει μέσω νέων κυρώσεων κυρίως στην παραγωγή όπλων της Ρωσίας.

Περίπου 200 εταιρείες και 80 άτομα σε τρίτες χώρες, όπως η Κίνα, το Βέλγιο και η Σλοβακία, οι οποίες φέρονται να υποστηρίζουν τη Ρωσία στην προμήθεια υλικών για το οπλικό της πρόγραμμα, επηρεάζονται από τις κυρώσεις, εξήγησε χθες (01.05.24) το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Οι κυρώσεις στοχεύουν επίσης στην κατασκευή χημικών και βιολογικών όπλων από τη Ρωσία.

Επίσης, χθες, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποίησε διάφορα ερεθιστικά αέρια στον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας και ότι έτσι παραβίασε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα χημικά όπλα.

Σε βάρος τριών ατόμων που φέρονται να συνδέονται με τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι επιβάλλονται επίσης κυρώσεις.

Ο αντίπαλος του Κρεμλίνου πέθανε υπό ρωσική κράτηση τον Φεβρουάριο. Ο πολιτικός, εξασθενημένος από μια επίθεση δηλητηρίου το 2020 και την επανειλημμένη απομόνωση στο στρατόπεδο, λέγεται ότι κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στην παγωμένη αυλή της φυλακής και πέθανε παρά τις προσπάθειες ανάνηψης.

Σύμφωνα με την ομάδα του Ναβάλνι, το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει «φυσικά» αίτια. Οι συγγενείς του Ναβάλνι κάνουν λόγο για δολοφονία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...