ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Ηχηρή σφαλιάρα από Αμερική-Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν το πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου-Δεν θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα οι Τούρκοι

Πυρ και μανία είναι οι Τούρκοι αξιωματούχοι στην Άγκυρα, με τις κινήσεις των Αμερικανών που μπλοκάρουν όλες τις οικονομικές κινήσεις για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου.    

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας Rosatom, μιλώντας στον ραδιόφωνο του Κρεμλίνου, είπε ότι το έργο για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στην Τουρκία αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες.

“Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί παρακολουθούν τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ ρωσικών και τουρκικών νομικών οντοτήτων, μπλοκάρουν, ακόμη και κατάσχουν χρήματα ως μέρος των λειτουργικών δραστηριοτήτων των δύο πλευρών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να επηρεάσουν την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου

“Ναι, οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια σειρά από συγκεκριμένα και μερικές φορές πολύ επώδυνα εμπόδια για τη ρωσική οικονομία, αλλά οι κύριοι στόχοι, δηλαδή η απότομη περικοπή των εσόδων του δημοσίου, η πτώση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού και η καταρρακτώδης κατάρρευση της οικονομίας μας, κάτι που δεν επιτεύχθηκε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί, αν και το ρούβλι ως μονάδα πληρωμής, συνεχίζει να ανταλλάσσεται.

Από την άλλη πλευρά, αυτές οι σπασμωδικές προσπάθειες να διαταραχθεί η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην τουρκική ιστορία καταδεικνύουν ξεκάθαρα τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών να ανταγωνιστούν τη Ρωσία στην αγορά υψηλής πυρηνικής τεχνολογίας.

Η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται βαθιά για κανέναν από τους συμμάχους της, παρά μόνο για ντα στρατηγικά της συμφέροντα, και εάν η παράπλευρη ζημιά επιτρέψει να πάθει ζημιά η Ρωσία, τότε τόσο το χειρότερο για την Τουρκία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Άγκυρα τα γνωρίζει καλά όλα αυτά και θα εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Φυσικά, η Τουρκία δεν θα αλλάξει την πολύπλευρη εξωτερική της πολιτική,  ωστόσο, τα αποτελέσματα της διπλωματικής εργασίας που δεν είναι πάντα ορατά με γυμνό μάτι”, αναφέρει ο Ρώσος αξιωματούχος.

Τι επιδιώκουν οι ΗΠΑ με τις κινήσεις κατά του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου για την Τουρκία

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την επιθυμία της Τουρκίας να θέσει σε λειτουργία τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Ακούγιου το συντομότερο δυνατό.

“Οι εχθρικές ενέργειες της Ουάσιγκτον δεν θα προκαλέσουν δραματική επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο, απέχουν ήδη πολύ από το ιδανικό.

Οι προσπάθειες να επιβραδυνθεί ή να ακυρωθεί πλήρως το ζωτικής σημασίας έργο του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, σε συνδυασμό με την κλοπή τουρκικών χρημάτων, σίγουρα δεν θα βελτιώσουν την τουρκοαμερικανική φιλία.

Αντίθετα, μπορούμε να περιμένουμε αύξηση της συχνότητας των συνόδων κορυφής ήδη στο τουρκο-ρωσικό ζεύγος με τη λήψη ορισμένων αποφάσεων που είναι πρωτίστως ωφέλιμες για την ίδια την Τουρκία”, καταλήγει ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας Rosatom.

Το μπλοκάρισμα του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου υπακούει και στην πρόθεση των ΗΠΑ να μην αποκτήσουν ποτέ οι Τούρκοι πυρηνικά όπλα.

Δεν θέλουν οι Αμερικανοί ισχυρή Τουρκία, με δική της αμυντική βιομηχανία που θα παράγει μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και άρματα μάχης, διαθέτοντας παράλληλα και πυρηνικές κεφαλές, κάτι που έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Ερντογάν.

Ο λόγος είναι ότι η χώρα αυτή θα επιχειρήσει να πράξει ότι και οι πρόγονοι της οι Οθωμανοί ελέγχοντας την πιο σημαντική περιοχή του κόσμου στην Μεσόγειο Θάλασσα, ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με τα σχέδια των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...