ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Για αυτό δεν σταματά ο Πούτιν-Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει 12 μυστικές βάσεις στην Ουκρανία «κατά μήκος των ρωσικών συνόρων»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αφορά κόντρα μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και τίποτε άλλο ξεκάθαρα ενώ παίζεται και το μέλλον της ΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρώσοι μιλούν για αμερικανικό σχέδιο-κριός κατά του ρωσικού εδάφους με 12 μυστικές βάσεις που στρέφονται κατά του Κρεμλίνου και της κυβέρνησης Πούτιν.

Σύμφωνα με τους New York Times, το σχέδιο αυτό ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια

Από αυτές τις βάσεις, οι οποίες συχνά βρίσκονται σε υπόγεια καταφύγια, παρακολουθούνται οι ρωσικές εκπομπές επικοινωνιών, ενώ τώρα στον πόλεμο ελέγχονται οι πτήσεις drones καμικάζι που χρησιμοποιεί η Ουκρανία εναντίον των ρωσικών δυνάμεων και του εδάφους της Ρωσίας.

«Η CIA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες για στοχευμένες πυραυλικές επιθέσεις, παρακολουθούν τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων και βοηθούν στη διατήρηση των κατασκοπευτικών δικτύων», αναφέρει το άρθρο.

«Αυτό έχει μετατρέψει την Ουκρανία... σε έναν από τους σημαντικότερους εταίρους πληροφοριών της Ουάσιγκτον στον αγώνα κατά του Κρεμλίνου», γράφει η NYT.

Γύρω στο 2016, η CIA άρχισε να εκπαιδεύει την ουκρανική «Μονάδα 2245», η οποία θα κατάσχε τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τον εξοπλισμό επικοινωνιών ώστε η CIA να τα χακάρει.

Ένας από τους αξιωματικούς αυτής της μονάδας ήταν ο Κιρίλ Μποντάνοφ, ο σημερινός επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών της Ουκρανίας.

«Η CIA βοήθησε επίσης στην εκπαίδευση μιας νέας γενιάς Ουκρανών κατασκόπων που δρούσαν στη Ρωσία, σε όλη την Ευρώπη, στην Κούβα και σε άλλα μέρη όπου οι Ρώσοι είχαν μεγάλη παρουσία», τονίζει η πηγή.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, αυτή η συνεργασία «μετέτρεψε την Ουκρανία σε κέντρο συγκέντρωσης πληροφοριών και υποκλοπών στις  ρωσικές επικοινωνίες από τον σταθμό της CIA στην περιοχή.

Κρίνοντας από περαιτέρω πληροφορίες της εφημερίδας, αυτή η εμπλοκή των Αμερικανών ήταν ένας από τους παράγοντες που αποτέλεσαν τη βάση για την απόφαση του Πούτιν να ξεκινήσει την εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.
Στα τέλη του 2021, ο Πούτιν εξέταζε αν θα εξαπολύει εισβολή πλήρους κλίμακας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Συναντήθηκε με τον επικεφαλής μιας από τις κύριες υπηρεσίες κατασκοπείας της Ρωσίας, ο οποίος του είπε ότι η CIA, μαζί με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες MI6, έλεγχαν την Ουκρανία και τη μετέτρεψαν σε εφαλτήριο για επιχειρήσεις εναντίον της Μόσχας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αφορά κόντρα μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και τίποτε άλλο ξεκάθαρα

Η εμπλοκή των ΗΠΑ αφορούσε χρήμα και μόνο αυτό, αφού πριν από τον πόλεμο η ΕΕ είχε 41% εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και τώρα έχει 40% από το αμερικανικό LNG.

Επίσης όλο το ρωσικής κατασκευής πολεμικό υλικό που είχαν χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, και η Ελλάδα οδεύει στην Ουκρανία, για να αντικατασταθεί από αμερικανικό.

Ο λόγος είναι το δυσθεώρητο αμερικανικό χρέος, που ανάγκασε χθες τον Αμερικανό πρόεδρο Τ. Μπάιντεν να κάνει απελπισμένες προσπάθειες να μην γίνει μπλακ άουτ στο αμερικανικό δημόσιο, μέχρι να αποφασιστεί και πάλι το ύψος του χρέους της χώρας από το Κογκρέσο.  

        

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ