ΗΠΑ

ΗΠΑ: Παράνομες οι «ρομποτικές κλήσεις» με φωνές από τεχνητή νοημοσύνη

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται, με άμεση ισχύ, οι αυτοματοποιημένες κλήσεις με φωνές από τεχνητή νοημοσύνη, μια τελευταία εξέλιξη που θορύβησε πολίτες και κρατικούς φορείς.

Η απόφαση της FCC δίνει μάλιστα στο κράτος την εξουσία να ασκήσει δίωξη σε κακοποιά στοιχεία που ενδεχομένως βρίσκονται πίσω από αυτές τις κλήσεις.

Τους τελευταίους μήνες και ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου έχουν αυξηθεί οι ανεπιθύμητες ρομποτικές κλήσεις που μιμούνται τις φωνές διασημοτήτων και πολιτικών υποψηφίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση είχε προκαλέσει περιστατικό τον Ιανουάριο κατά το οποίο ψηφοφόροι στο Νιου Χάμσαϊρ έλαβαν ρομποτικά τηλεφωνήματα που παρίσταναν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενόψει των προκριματικών εκλογών της πολιτείας.

Οι κλήσεις ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές. Εκτιμάται ότι έγιναν 5.000 έως 25.000 κλήσεις, αναφέρει το BBC.

Η FCC θεωρεί ότι παρόμοιες κλήσεις προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές με παραπληροφόρηση, μιμούμενες δημόσια πρόσωπα ακόμη και στενά μέλη της οικογένειας.

Ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Χάμσαϊρ δήλωσε ότι οι κλήσεις συνδέονται με δύο εταιρείες στο Τέξας και ότι διεξάγεται ποινική έρευνα.

Τα deepfakes - τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να φτιάξουν ρεαλιστικά βίντεο ή ήχο κάποιου με χειραγώγηση του προσώπου, του σώματος ή της φωνής του - έχουν αναδειχθεί σε μείζονα ανησυχία σε όλο τον κόσμο, σε μια εποχή που διεξάγονται ή θα διεξαχθούν σύντομα σημαντικές εκλογές σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ινδία. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...