ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Κόντρα για την Σελήνη-Ρώσοι επιστήμονες σε Πούτιν : Η προσελήνωση των Αμερικανών ήταν ψεύτικη ενώ η κινεζική ήταν αληθινή

Στην έκθεση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ταξίδι στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης», ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε απροσδόκητες πληροφορίες, αναφέρει κρατικό ΜΜΕ.

Η τεχνητή νοημοσύνη που παρέχει η Google κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φωτογραφίες της σεληνιακής αποστολής των ΗΠΑ είναι ψεύτικες.

Αυτό ανέφερε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti .

Η διαδικασία ανίχνευσης ψευδών εικόνων σύμφωνα με τον ο Νικολάι Γερασιμένκο, επικεφαλής της έρευνας δεδομένων στη Sberbank, δείχνει ότι "υπήρχε κόκκινο χρώμα σε ορισμένες περιοχές στις φωτογραφίες της NASA από την προσελήνωση την 20ή Ιουλίου 1969, και αυτό κατά τη γνώμη του, δείχνει ότι ήταν ψεύτικες".

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι “σχεδόν όλα τα αντικείμενα στη φωτογραφία της αμερικανικής σεληνιακής αποστολής θεωρούνται πλαστά, ενώ οι φωτογραφίες του κινεζικού σεληνιακού ρόβερ προκάλεσαν λιγότερα ερωτήματα για την τεχνητή νοημοσύνη”.

Ο Νικολάι Γερασιμένκο τόνισε ότι “τα συμπεράσματα έγιναν με βάση πολλές παραμέτρους και ότι αυτή η απόφαση ανήκει σε αμερικανικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.  

«Ενδιαφέρον», σημείωσε ο Πρόεδρος Πούτιν, εκφράζοντας την έκπληξη και το ενδιαφέρον του για αυτό το συμπέρασμα.

"Αυτό το συμβάν σίγουρα θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αυθεντικότητα της προσελήνωσης", καταλήγουν οι ίδιοι.

Παιχνίδι εντυπώσεων από Μόσχα ή κρύβονται πολλά μυστικά από την εποχή του ψυχρού πολέμου;
 
Πάνε 54 χρόνια όταν οι Αμερικανοί αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν πάτησαν στη Σελήνη, ένα επίτευγμα που παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους σχεδόν μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι, τότε.

Το ιστορικό γεγονός γιορτάζεται σήμερα στις ΗΠΑ, σε μια περίοδο που η NASA, αλλά και Ρωσία, Κίνα, Ινδία προσπαθούν να υφαρπάξουν εδάφη στον δορυφόρο της γης.

Η στιγμή της προσσελήνωσης της σεληνιακής ακάτου Eagle ήταν η 20.17 ή 20.18 ώρα Γκρίνουιτς την 20ή Ιουλίου 1969, και ο Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ο Όλντριν τον συνόδεψε περίπου 20 λεπτά αργότερα, ενώ πέρασαν μαζί περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο έξω από το διαστημικό σκάφος και συνέλεξαν 21,5 κιλά σεληνιακού υλικού για να επιστρέψουν στη Γη.

Πρόκειται για μια εποχή που υπήρχε ο ψυχρός πόλεμος, ο οποίος ήταν τότε στο φόρτε του, και ειδικά η κατάκτηση της Σελήνης ήταν το τρόπαιο ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.

Το τι είναι αλήθεια και το τι είναι ψέμματα θα το μάθουμε για εκείνα τα επιτεύγματα, όπως και να έχει στο μέλλον.    

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ