ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Κένεντι-Κίσινγκερ: Οι ΗΠΑ θέλουν να καταστρέψουν εντελώς τη Ρωσία-Η Μόσχα ετοιμάζει πυρετωδώς τα όπλα της

Είμαστε κοντά σε μια στρατιωτική σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας με στόχο την παγκόσμια ηγεμονία, και ποιοι την επιζητούν τελικά;

 

“Γεια σας Αμερικανοί, αυτό θέλετε πραγματικά; Πόλεμος με τη Ρωσία; Σοβαρά? Αν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτό που θέλετε, καλέστε τους γερουσιαστές σας και ζητήστε να μας κρατήσουν εκτός πολέμου”, δηλώνει ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός με το βαρύ όνομα Ρόμπερτ Κένεντι, ο οποίος πιθανόν ξέρει πολλά περισσότερα από αυτά που δηλώνει δημόσια με τόση έμφαση.  

Την σκυτάλη μετά τον Κένεντι παίρνει ο γνωστός νεκροθάφτης της Κύπρου, Χ.Κίσσιγκερ που δηλώσει ότι
“Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν πρέπει να φτάσει στο επίπεδο μιας πυρηνικής σύγκρουσης, αν και η Ρωσία θα καταστρεφόταν ολοσχερώς σε αυτή την περίπτωση”.

Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ σε συνομιλία με τους Ρώσους φαρσέρ Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και Αλεξέι Στολιάροφ, οι οποίοι τον τηλεφώνησαν για λογαριασμό του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πιστεύω επίσης ότι ο πόλεμος θα πρέπει να σταματήσει για να αποφευχθεί η πλήρης εκτροπή του εκτός ελέγχου. Γιατί αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αυτό θα είναι η αρχή μιας νέας φάσης. Και ακόμη κι αν χάσουν, και θα χάσουν αν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, θα καταστραφούν εντελώς. Αλλά νομίζω ότι θα γίνει μια νέα φάση. Υποστηρίζω λοιπόν τις προσπάθειές σας. Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να μην παρασυρθείτε σε μια διαδικασία που δεν έχετε κανέναν έλεγχο», είπε ο Κίσινγκερ.

Ένας πυρηνικός πόλεμος, ακόμη και μικρός, θα απειλήσει δισεκατομμύρια ανθρώπους με πείνα και θάνατο. Σε αυτές τις εφιαλτικές προειδοποιήσεις καταλήγει νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων

Ειδικότερα, ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας οι θάνατοι οι σχετιζόμενοι με την πείνα θα μπορούσαν – στο χειρότερο σενάριο – να εκτοξευθούν ακόμη και πάνω από πέντε δισεκατομμύρια, δηλαδή περισσότερο από το μισό όλης της ανθρωπότητας.

Ακόμη και ένας περιορισμένος πυρηνικός πόλεμος θα είναι αρκετός για να προκαλέσει μια αλυσίδα εξελίξεων που θα έχουν ως συνέπεια την πρόκληση παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης και θανατηφόρας πείνας, πέρα από τους θανάτους από τις ίδιες τις εκρήξεις των πυρηνικών όπλων, προειδοποιούν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Rutgers του Νιου Τζέρσι στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η μελέτη εκτιμά ότι για παράδειγμα ένας τοπικός πυρηνικός πόλεμος μεταξύ Ινδίας – Πακιστάν θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια ακόμη και 2,5 δισεκατομμύρια θανάτους από πείνα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η ανάλυση μοντελοποίησης, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό για θέματα διατροφής «Nature Food» και κάνει εκτιμήσεις (μέσω έξι πιθανών σεναρίων) για τις επιπτώσεις από έναν – κάποτε αδιανόητο – πυρηνικό πόλεμο, τονίζει ότι η αιθάλη που θα εκτοξευθεί μαζικά στην ατμόσφαιρα θα οδηγήσει σε ελλείψεις τροφίμων και σε πολλούς θανάτους σχετιζόμενους με πείνα.

Η χρήση πυρηνικών όπλων (πυραύλων ή βομβών) θα προκαλέσει τεράστιες πυρκαγιές, με αποτέλεσμα την συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων αιθάλης στην ατμόσφαιρα, κάτι που θα μπλοκάρει την ηλιακή ακτινοβολία από το να φθάσει στην επιφάνεια του πλανήτη, θα μειώσει τις θερμοκρασίες και έτσι θα περιορίσει την παραγωγικότητα των φυτών, μειώνοντας τελικά την παραγωγή τροφίμων. Η κλίμακα αυτών των επιπτώσεων θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση των θερμοκρασιών και πόσο εκτεταμένες οι μεταβολές στις βροχοπτώσεις, κάτι που θα εξαρτηθεί από το πόση αιθάλη θα φτάσει στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Η μείωση της γεωργικής παραγωγής αναμένεται να είναι μεγαλύτερη σε χώρες μεσαίου έως υψηλού γεωγραφικού πλάτους, μεταξύ άλλων σε μεγάλες εξαγωγικές χώρες αγροτικών προϊόντων, όπως οι ίδιες οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Με βάση το χειρότερο πυρηνικό σενάριο, πάνω από το 75% του πλανήτη εκτιμάται ότι θα λιμοκτονήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό πόλεμο. Η καταστροφή του στρώματος του όζοντος στη στρατόσφαιρα θα έχει ως συνέπεια περισσότερη υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία να φτάνει στην επιφάνεια της Γης, κάτι που θα έχει επιπτώσεις – πέρα από τις άμεσες στην ανθρώπινη υγεία – και έμμεσες στην παγκόσμια διατροφή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...