ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κίνα να σταματήσει την επιθετικές ενέργειες! «Είναι μόνο θέμα χρόνου να τραυματιστεί κάποιος»

Η κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον προειδοποίησε το καθεστώς στο Πεκίνο μετά από ένα επικίνδυνο περιστατικό που προκλήθηκε το Σαββατοκύριακο όπου ένα κινεζικό πλοίο έκλεισε το δρόμο ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού και βρέθηκαν στα πρόθυρα σύγκρουσης.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατηγόρησε το Σάββατο ότι ένα κινεζικό πλοίο έκανε ζιγκ-ζαγκ με «επικίνδυνο» τρόπο γύρω από ένα από τα αντιτορπιλικά του που έπλεε στα στενά της Ταϊβάν με ένα καναδικό πλοίο, λιγότερο από 10 ημέρες μετά το αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών της περιοχής.

«Είναι μόνο θέμα χρόνου να τραυματιστεί κάποιος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου. Κατήγγειλε μια σειρά από «επικίνδυνους» και «αντιεπαγγελματικούς» ελιγμούς, κατά τη γνώμη του.

Το Πεντάγωνο επέκρινε, την Κυριακή, τις «ολοένα και πιο επικίνδυνες» ενέργειες του κινεζικού στρατού στην Ασία. Στις 26 Μαΐου, ο πιλότος ενός κινεζικού μαχητικού αεροσκάφους πραγματοποίησε έναν «αδικαιολόγητο επιθετικό ελιγμό» κοντά σε ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος που πετούσε πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...