ΗΠΑ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Κινέζοι κατάσκοποι προσπάθησαν να μπουν σε αμερικανικές βάσεις στην Αλάσκα

Κατασκοπευτικό θρίλερ θυμίζει υπόθεση με το δίπολο ΗΠΑ-Κίνας σε πρώτο πλάνο. Κινέζοι κατάσκοποι, μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες, έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να διεισδύσουν σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Αλάσκα, υποστηρίζουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Οι απόπειρες παραβιάσεων μπορεί να γίνονται για να ερευνηθούν οι στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, ανέφεραν στρατιώτες στην USA Today.

Οι περισσότερες από τις λεπτομέρειες των ύποπτων κινεζικών περιστατικών κατασκοπείας στην Αλάσκα παραμένουν απόρρητες, με το αμερικανικό Πεντάγωνο να μην έχει προβεί σε κάποιο επίσημο σχόλιο επί του θέματος.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν, πάντως, στο ενημερωτικό δίκτυο USA Today ότι η ασφάλεια σε ορισμένες στρατιωτικές βάσεις έχει πράγματι ενισχυθεί ως απάντηση στην απειλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ίρις Φέργκιουσον, αναπληρώτρια βοηθός υπουργός Άμυνας για την Αρκτική και την Παγκόσμια Ανθεκτικότητα, είπε σε συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβριο ότι οι Κινέζοι ηγέτες «προσπαθούν να εισέλθουν στην Αρκτική».

«Λοιπόν, προσέχουμε πολύ τη δραστηριότητά τους και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα συμφέροντά μας προστατεύονται στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ο γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν χαρακτήρισε, με τη σειρά του, τα αναφερόμενα περιστατικά κατασκοπείας στην Αλάσκα «κλήση αφύπνισης».

«Είτε πρόκειται για κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, είτε ρωσικά βομβαρδιστικά Russian Bear Bombers, είτε για αυτή τη νέα αναφορά για ύποπτους Κινέζους κατασκόπους στην Αλάσκα, αυτό είναι άλλο ένα σήμα αφύπνισης ότι βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή αυταρχικής επιθετικότητας υπό την ηγεσία δικτατόρων στην Κίνα και τη Ρωσία», είπε ο Σάλιβαν σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ