ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Μάικλ Ρούμπιν: Η Τουρκία μόλις προσπάθησε να σκοτώσει Αμερικανούς- Θα αντιδράσει ο Μπάιντεν;

Όπως γράφει ο Μάικλ Ρούμπιν για την washingtonexaminer.com. το Σάββατο, ο στρατηγός Μασλούμ Αμπντί, ο οποίος είναι επικεφαλής της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής και κύριος σύμμαχος της Αμερικής στον αγώνα κατά του ISIS , ολοκλήρωνε συναντήσεις στην ιρακινή κουρδική πόλη Σουλεϊμάνι. Είχε συναντήσεις τόσο με την τοπική κουρδική ηγεσία όσο και με Αμερικανούς αξιωματούχους. Όλοι μαζί τον συνόδευσαν προς το τοπικό πολιτικό αεροδρόμιο, όπου σχεδίαζαν να αποβιβάσουν τον Μαζλούμ σε μια σύντομη πτήση επιστροφής στο Συριακό Κουρδιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχω παρακολουθήσει ένα βίντεο παρακολούθησης από το αεροδρόμιο: Πέντε SUV περνούν. Τρία δευτερόλεπτα αργότερα, ένας πύραυλος που εκτοξεύεται από drone εκρήγνυται στην άκρη του δρόμου.

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών εντόπισε τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή λίγο πριν και προειδοποίησε τους Τούρκους ότι παρακολουθούσαν Αμερικανούς. Οι Τούρκοι χειριστές απάντησαν ότι δεν τους νοιάζει. Ενώ ορισμένοι δημοσιογράφοι υποθέτουν ότι η τουρκική επίθεση δεν ήταν σκόπιμη και πως ήταν απλώς μια προειδοποίηση προς την Ουάσιγκτον, τα γεγονότα το διαψεύδουν αυτό. Λόγω των προηγούμενων έντονων βροχοπτώσεων, το έδαφος ήταν κορεσμένο και λασπωμένο. Ο πύραυλος φέρεται να εισχώρησε βαθιά στο έδαφος πριν εκραγεί, μειώνοντας την έκρηξη και ίσως σώζοντας τη ζωή των Αμερικανών, για να μην αναφέρουμε τη ζωή του Μαζλούμ.

Ο υπολογισμός του Ερντογάν ήταν κυνικός: Αντιμετωπίζει εκλογές σε έξι εβδομάδες.

Η διακυβέρνησή του έχει πλήξει την οικονομία της Τουρκίας. Δύο δεκαετίες υποκίνησης των μέσων ενημέρωσης έχουν επίσης μετατρέψει την Τουρκία στην πιο αντιαμερικανική χώρα του κόσμου. Βάζοντας στο στόχαστρο τον Μαζλούμ, τον οποίο η τουρκική προπαγάνδα τον χαρακτηρίζει τρομοκράτη, και σκοτώνοντας Αμερικανούς, ο Ερντογάν θα μπορούσε να προσφύγει στις πιο άθλιες τουρκικές εθνικιστικές, ρατσιστικές και αντιαμερικανικές παρορμήσεις.

Το ερώτημα τώρα είναι πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν 

Υπάρχει μια τάση στον Λευκό Οίκο να σκουπίζει περιστατικά όπως αυτό κάτω από το χαλί. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει ήδη ότι οποιαδήποτε αντίδραση μπορεί να παίξει στα χέρια του Ερντογάν πριν από τις εκλογές. Ωστόσο, το να επιτρέψει στον Ερντογάν να ενεργεί έτσι χωρίς να τιμωρείται, το μόνο που κάνει είναι να ενθαρρύνει τον Ερντογάν να εντείνει την αδίστακτη συμπεριφορά του.

Μάλλον, είναι καιρός να κάνουμε σήμα στον Ερντογάν και τους Τούρκους που τον υποστηρίζουν ότι ορισμένες ενέργειες περνούν την κόκκινη γραμμή.

Επιπλέον, η αποτυχία να αντιδράσουμε σθεναρά σε μια τουρκική επίθεση εναντίον αμερικανικού προσωπικού σε πολιτικό αεροδρόμιο υπονομεύει την ηθική εξουσία για να απαντήσουμε στους Ιρανούς όταν κάνουν το ίδιο πράγμα. Ο Μπάιντεν μπορεί να επιβάλει αμέσως κυρώσεις στην Bayraktar, την εταιρεία που κατασκευάζει τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που σκορπίζει τον τρόμο σε όλη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να απορρίψει την τουρκική προπαγάνδα ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar ήταν ζωτικής σημασίας στην Ουκρανία. Ακόμη και ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι λέει ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υπερέβαλαν πολύ τον αντίκτυπό τους στον πόλεμο.

Με την Τουρκία να στοχεύει Αμερικανούς, ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να ακυρώσει οριστικά την πρότασή του για πώληση F-16 στην Τουρκία. Επιπλέον, το Πεντάγωνο θα πρέπει να τερματίσει οποιαδήποτε παροχή ανταλλακτικών και η κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσει κάθε ανταλλαγή πληροφοριών με την Τουρκία.

Το ότι οι Τούρκοι σύνδεσμοι άμυνας και πληροφοριών απέρριψαν τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι Αμερικανοί ήταν παρόντες στη συνοδεία είναι σκάνδαλο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις με τον νόμο Magnitsky κατά του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επιβλέπει τη στόχευση εκτοπισμένων Γεζίντι και Κούρδων σε τρεις χώρες.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να ορίσει τον Αρχηγό των Τουρκικών Πληροφοριών Χακάν Φιντάν ως Ειδικά Προσδιορισμένο υπήκοο, υπό κυρώσεις και αποκλεισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όχι μόνο συμμετείχε ο Φιντάν στο χτύπημα του αεροδρομίου, αλλά διαρρέει σαν κόσκινο στο Ιράν, μια χώρα με την οποία συμπάσχει εδώ και καιρό. Είναι επίσης βαθιά συνένοχος στην υλικοτεχνική και στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας προς το Ισλαμικό Κράτος.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ θα πρέπει να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να καλέσουν την Τουρκία. Η επιτυχημένη αντιτρομοκρατική απαιτεί καθαρισμό του σπιτιού και διαμεσολάβηση χωρίς δούρειο ίππο. Τέλος, είναι καιρός να ενισχυθεί η στρατιωτική συνεργασία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, παρέχοντάς τους αντιαεροπορικά όπλα καθώς και δικά τους μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

 Η κύρια ευθύνη του Μπάιντεν είναι να προστατεύει τους Αμερικανούς και όχι να γυρίζει την πλάτη του καθώς οι αντίπαλοι κηρύσσουν την ανοιχτή σεζόν στους Αμερικανούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...