ΗΠΑ

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στήριξης 35 δισ. σε Ουκρανία

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το στρατιωτικό υλικό θα παραδοθεί άμεσα στη Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν άμεσα στην Ουκρανία όπλα και πυρομαχικά αξίας 500 εκατ. δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα 2,1 δισεκ. δολάρια αφορούν παραγγελίες στην αμυντική βιομηχανία, διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου του Πενταγώνου.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν επίσης πυραύλους για τους εκτοξευτές HIMARS, πυρομαχικά διαφόρων τύπων και ανταλλακτικά για οπλικά συστήματα.

Το νέο πακέτο ανεβάζει σε 35,1 δισεκατομμύρια δολάρια την αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Η ανακοίνωση συνέπεσε χρονικά με την ιστορική ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ύστερα από δεκαετίες ουδετερότητας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Πληροφοριακός πόλεμος Ελλάδος -Τουρκίας: Ελληνικός λογαριασμός δημοσίευσε ολόκληρο χάρτη του προεδρικού συγκροτήματος του Ερντογάν

Για λόγους εθνικής ασφαλείας δεν δημοσιεύουμε κανένα βίντεο των Τούρκων και κακώς ελληνικά ΜΜΕ προχώρησαν στην...