Kinzhal
ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Ο ρωσικός υπερηχητικός Kinzhal το "πιο επικίνδυνο και τρομαχτικό όπλο" του κόσμου (Εικόνες)

Το ντεμπούτο μάχης του Kh-47M2 Kinzhal (σημαίνει Dagger, δηλαδή "Στιλέτο") έλαβε χώρα στις 18 Μαρτίου του 2022. Αυτήν την ημέρα, μία μεγάλη υπόγεια αποθήκη όπλων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή Ιβάνο-Φρανκίφσκ καταστράφηκε από αυτόν τον υπερ-υπερηχητικό πύραυλο, αναφέρει η ρωσική σελίδα Life. 

Έπειτα, το Κίεβο και η Δύση είναι τρομοκρατημένοι από το γεγονός πως ο πύραυλος Kinzhal διείσδυσε με μεγάλη ευκολία την αντιπυρηνική προστασία του οχυρού. 

Είναι Δυνατή Η Κατάρριψη Του "Στιλέτου";

Τον Μάιο του 2022, το αμερικανικό Πεντάγωνο, ενθουσιασμένο από την επιτυχία του ρωσικού πυραύλου, επανέφερε στην ζωή το δικό του υπερ-υπερηχητικό πρόγραμμα. Στις 16 Μαΐου οι Αμερικανοί ανέφεραν την επιτυχημένη εκτόξευση του υπερ-υπερηχητικού πυραύλου κρουζ ARRW τους. 

Ωστόσο, η ρωσική σελίδα αναφέρει πως ο αμερικανικός πύραυλος έχει θέματα και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φτάσει την εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα του ρωσικού όπλου. Παράλληλα, αναφερόμενη σε στρατιωτικούς ειδικούς, η Life τονίζει πως η Δύση δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μόνο με τα επιθετικά υπερ-υπερηχητικά της όπλα, αλλά και με τα αμυντικά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν υπάρχει σύστημα αεράμυνας στον κόσμο που μπορεί να σταματήσει τον Kinzhal. Το καλύτερο αμερικανικό ραντάρ μπορεί να δει, να ανιχνέυσει την κατεύθυνση και να δώσει συντεταγμένες για να χτυπηθεί στόχος ταχύτητας έως μαχ 2,5. Ο Dagger όμως είναι πολύ γρηγορότερος. Κατ' επέκταση, μπορεί να τον δει, αλλά δεν μπορεί να τον στοχεύσει. Έτσι ο πανικός τους δικαιολογείται: πρώτα στο ΝΑΤΟ και μετά στο Κίεβο," εξήγησε ο Αλεξέι Λεόνκοβ, Ρώσος στρατιωτικός ειδικός.

Στις 9 Ιανουαρίου του 2023, το περιοδικό Popular Mechanics δημοσίευσε μία "κατάταξη τρόμου", στην οποία ο Kinzhal έλαβε την πρώτη θέση ως το οποίο επικίνδυνο όπλο στον κόσμο. Να τονίσουμε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γνωστό ξένο μέσο και όχι κάποιο ρωσικό. 

Ποιος Είναι Ο Kinzhal;

Ο Kh-47M2 Kinzhal είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος εναέριας εκτόξευσης, ο οποίος μπήκε σε λειτουργία το 2018 στην ρωσική πολεμική αεροπορία. Είναι 8 μέτρα σε μήκος, 1 μέτρο σε διάμετρο και έχει άνοιγμα πτερύγων στα 1,5 μέτρα. 

Το βάρος του φτάνει τα 1.000 κιλά, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με συμβατική ή πυρηνική κεφαλή. Το βεληνεκές του υπολογίζεται ότι πλησιάζει τα 2.000 μέτρα, ωστόσο τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο. Υπάρχουν αναφορές που μιλούν για μέγιστη ταχύτητα περίπου μαχ 10, δηλαδή σχεδόν 12.000 χλμ/ώρα!

GALLERY

Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Kinzhal
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...