ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Χάπια άμβλωσης θα επιτρέπονται πλέον να πωλούνται στα φαρμακεία των ΗΠΑ

Χάπια άμβλωσης θα επιτρέπεται πλέον να πωλούνται στα φαρμακεία στις ΗΠΑ, όπως έκανε χθες γνωστό με ανακοίνωσή της η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), απόφαση που χαιρέτισε η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU), αναφέρει το Reuters. Με την πώληση, πλέον, των χαπιών αμβλώσεως στα φαρμακεία, διευρύνεται σημαντικά η πρόσβαση των γυναικών στην άμβλωση, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες πολιτείες προσπαθούν να περιορίσουν αυτό το δικαίωμα.

Για την αγορά των χαπιών θα απαιτείται ιατρική συνταγή, ενώ, μέχρι πρότινος, αυτά τα χάπια ήταν διαθέσιμα μόνο σε μερικά διαδικτυακά φαρμακεία ή οι γυναίκες μπορούσαν να τα προμηθευτούν από γιατρούς ή κλινικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειωτέον ότι, η ζήτηση για τα χάπια άμβλωσης έχει αυξηθεί στις ΗΠΑ, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τον Ιούνιο την ιστορική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» που προστάτευε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση εδώ και μισό αιώνα.

Κατά τους ειδικούς, στις ΗΠΑ τα χάπια άμβλωσης χρησιμοποιούνται ήδη στις περισσότερες από τις μισές διακοπές κύησης. Εξάλλου βρίσκονται ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο της πολιτικής και νομικής διαμάχης για το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...