ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Εκατοντάδες Αμερικανοί μισθοφόροι στο Μπαχμούτ; Η Μόσχα απέρριψε συνθήκη ειρήνης με Ουκρανία λόγω Ντονμπάς

Περίπου 250 μισθοφόροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν στις μάχες στο Μπαχμούτ, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ. “Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι περίπου 250 μισθοφόροι από αμερικανικές εταιρείες πολεμούν μαζί με μέλη των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ στην προσπάθεια τους να κρατήσουν την πόλη”, τονίζει το άρθρο.

"Υπάρχουν διάφορα είδη Αμερικανών μισθοφόρων, όπως απόστρατοι, βετεράνοι πρόσφατων πολέμων και πρώην αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού", τονίζoυν οι ρωσικές πηγές.

Για τις ανάγκες των Αμερικανών, παρέχονται ειδικά προηγμένα όπλα και συστήματα που παρέχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της κατάστασης (συγκρότημα οπτικής αναγνώρισης) και, πιθανώς λόγω αυτού του παράγοντα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να καταφέρνουν να κρατούν τον Μπαχμούτ.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι “στο Μπαχμούτ υπάρχουν μισθοφόροι από τις εταιρείες Mozart, Academi, καθώς και απόστρατοι Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Ο ακριβής αριθμός του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στο Μπαχμούτ παραμένει άγνωστος, ωστόσο, οι περισσότεροι από τους μισθοφόρους βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της πόλης.

Οι Αμερικανοί μισθοφόροι άρχισαν να φτάνουν ενεργά στο Μπαχμούτ γύρω στο Νοέμβριο, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω της έλλειψης επιχειρησιακών δεδομένων για την κατάσταση στην λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» στα ανατολικά προάστια του Μπαχμούτ.

Όπως και να έχει και οι Ρώσοι χρησιμοποιούν μισθοφόρους της εταιρείας Wagner στο Μπαχμούτ, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν την παρουσία ξένων μισθοφόρων στην πόλη αυτή.

Η Μόσχα απέρριψε συνθήκης ειρήνης με Ουκρανία λόγω της περιοχής του Ντονμπάς  

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ν. Πεσκόφ φέρεται να απέρριψε πρόταση για συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αφού σε αυτήν ζητήθηκε η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το Ντονμπάς.

“Η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί ειρήνη με την Ουκρανία εάν αρνηθούν οι Ουκρανοί να αναγνωρίσουν ως ρωσικές τις περιοχές του Ντομπάς, καθώς και το Ζαπορίζιε και την Χερσώνα ως μέρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, η ρωσική πλευρά δεν σκοπεύει να συζητήσει το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, εάν δεν περιλαμβάνει νέες περιοχές στη Ρωσία.

"Και πάλι, δεν μπορεί να υπάρξει "ειρηνευτικό σχέδιο" για την Ουκρανία που να μην λαμβάνει υπόψη τις σημερινές πραγματικότητες, και το νέο ρωσικό έδαφος, με τέσσερις νέες περιοχές να ενσωματώνονται με την Ρωσία.

Κανένα σχέδιο που να μην λαμβάνει υπόψη αυτές τις πραγματικότητες δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ειρηνικό", είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο εάν μιλάμε για προσπάθειες οργάνωσης συνομιλιών περί ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης που έχει προκύψει, ή εάν η ρωσική πλευρά εκφράζει μόνο τους όρους της.

Η ουκρανική πλευρά δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή της να ξεκινήσει την διευθέτηση μιας τέτοιας διαδικασίας.

Ρωσικές πηγές τονίζουν ότι “αυτή την στιγμή, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη, αφού τροφοδοτώντας την Ουκρανία με όπλα και πυρομαχικά, η Δύση είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένη σε κλιμάκωση και μακρά αντιπαράθεση στην περιοχή”.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, χωρίς σοβαρές ζημιές στην άμυνά του, το ΝΑΤΟ θα μπορεί να εφοδιάζει την Ουκρανία με όπλα για άλλα 3-4 χρόνια, κάτι που απειλεί με πολύ σοβαρή και μακροχρόνια αντιπαράθεση στο ουκρανικό έδαφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»