αεροσκάφη A-10 Thunderbolt
ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να δώσει 100 επιθετικά αεροσκάφη A-10 Thunderbolt στην Ουκρανία

Κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov ζήτησε από το Πεντάγωνο να προμηθεύσει μια παρτίδα 100 επιθετικών αεροσκαφών A-10 Thunderbolt. Τα μαχητικά αεροσκάφη έπρεπε να παρέχουν στην Ουκρανία ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, ωστόσο, παρά τα αιτήματα αυτά, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin αρνήθηκε, χαρακτηρίζοντας τις παραδόσεις αδύνατες και τα αιτήματα εξωπραγματικά μεγάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μετά από εξέταση δημοσίως διαθέσιμων πληροφοριών σχετικά με το οπλοστάσιο των ΗΠΑ, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το Πεντάγωνο έχει πλεόνασμα παλιών υποηχητικών επιθετικών αεροσκαφών A-10. Θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε ενάντια στις στήλες των τανκς», είπε ο Ρέζνικοφ. Ζήτησε 100 αεροπλάνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Όστιν απάντησε και πάλι ότι ήταν «αδύνατο» και «δεν έχει νόημα». Τα αεροπλάνα ήταν παλιομοδίτικα και αργά, «σκίρτοι στόχοι» για την ισχυρή αεράμυνα της Ρωσίας. «Ήταν ξεκάθαρο για μένα. Ήταν λογικό. Είπα «εντάξει», θυμήθηκε ο Ρέζνικοφ, σηκώνοντας τα χέρια του σε προσποιητή παράδοση. , σύμφωνα με την Washington Post.

Προς το παρόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς στρατιωτικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ωστόσο, οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται για να εργαστούν σε μαχητικά F-15 και F-16, γεγονός που δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν ακόμη το ενδεχόμενο τη δυνατότητα τέτοιων παραδόσεων στο μέλλον.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

macron-starmer
Κόσμος 0

«Σκοτώθηκαν» Μακρόν και Στάρμερ στο Λονδίνο σχετικά με το ουκρανικό! Τι υποστήριζε ο καθένας τους και γιατί απειλείται με διχόνοια όλη η Ε.Ε.

Ο Γάλλος πρόεδρος ενεπλάκη σε τρομερή φιλονικία με τον Βρετανό πρωθυπουργό υπό την αιγίδα της Συμμαχίας των Προθύμων