ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Τούρκος ανώτατος αξιωματικός: “Οι ΗΠΑ θέλουν να μας ξεπαστρέψουν και να μας ελέγξουν-Θα ρίξουν τον Ερντογάν με κάθε τρόπο”

Το τουρκικό καθεστώς όταν θέλει να στείλει “μηνύματα” έχει πολλούς τρόπους να το κάνει, με έναν από αυτούς να είναι οι απόστρατοι αξιωματικοί που είναι “στρατευμένοι” σε διάφορα τουρκικά αμυντικά ινστιτούτα, τα οποία ελέγχει το κράτος.

Ένας από αυτούς ο απόστρατος Συνταγματάρχης İhsan Sefa σε βιβλίο του ανέφερε για την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στην χώρα με τα εξής: “για να συνοψίσουμε εν συντομία, οι ΗΠΑ δεν σκέφτονται να εισβάλουν στην Τουρκία σήμερα εν έτει 2022, και ξέρουν επίσης ότι δεν θα μπορέσουν να το κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιθυμία τους είναι να κρατήσουν υπό έλεγχο την Τουρκία, η οποία έχει μεγάλη γεωστρατηγική δύναμη, προκειμένου να ελέγξουν τη Μέση Ανατολή και την ενεργειακή λεκάνη της Κασπίας για τη συνέχιση της παγκόσμιας τους.

Με μια νέα  τουρκική κυβέρνηση που θα πάρουν υπό έλεγχο, θα μπορούν να ελέγχουν ενεργειακές διαδρομές με λιγότερα έξοδα και πιο νομιμοφανή τρόπο.

Θέλουν μια τουρκική εξουσία που θα κάνει ό,τι του λένε οι ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ θέλουν να βάλουν τα συμφέροντά τους πάνω από τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Όπως θα θυμόμαστε, οι ΗΠΑ ανέλαβαν δράση με μια απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 για να απαλλαγούν από τον Πρόεδρο Ερντογάν, αλλά απέτυχαν.

Η δήλωση του Μπάιντεν τον Δεκέμβριο του 2019 «Θα υποστηρίξουμε την αντιπολίτευση στην Τουρκία για να απαλλαγούμε από τον Ερντογάν» είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα του τι θέλουν να κάνουν οι ΗΠΑ στην χώρα μας”.

Φουντώνει η ιδέα στην Τουρκία να αποχωριστούν το ΝΑΤΟ

Ο ίδιος συνεχίζει: "η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας επανέφερε το ΝΑΤΟ στην ατζέντα της Τουρκίας. Το Aydınlık τονίζει εδώ και χρόνια ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας «στρατιωτικός αμυντικός οργανισμός», αλλά ένα εργαλείο πολιτικής και στρατιωτικής επέμβασης σύμφωνα με τις προτεραιότητες των ΗΠΑ.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που παραβλέπονται είναι η αποτροπή κάθε χώρας της συμμαχίας να βγει «εκτός γραμμής» με έλεγχο των κρατών μελών.

Από αυτή την άποψη, μπορούμε να πούμε ότι το ΝΑΤΟ είναι το πιο σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της Τουρκίας πέρα ​​από τις συζητήσεις που δημιουργήθηκαν από την τελευταία κίνηση διεύρυνσης”.

 Ο συνταγματάρχης İhsan Sefa μεγεθύνει αυτό το θέμα στο βιβλίο του «Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ μέσα από τα μάτια ενός Τούρκου αξιωματικού», αναφέροντας ότι "η αποφασιστικότητα και η βούληση του τουρκικού λαού να προστατεύσει την πατρίδα του, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη χώρα.

Ο πόλεμος είναι κακός, αλλά το να πολεμάς με τους Τούρκους είναι πολύ χειρότερο.

Κρατάμε μεγεθυντικό φακό στις συμφωνίες Τουρκίας-ΗΠΑ που έχουν υπογραφεί από το 1939. Τι προέβλεπαν αυτές οι συμφωνίες; Ποιες σημαντικές συμφωνίες συνεχίζονται σήμερα;

Όταν οι αμερικανικές βάσεις έκλεισαν μετά το εμπάργκο του 1974, όλες οι συμφωνίες για στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ έμειναν στο αέρα.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε στις 29 Μαρτίου 1980 μετά την άρση του εμπάργκο και η σύντομη ονομασία της είναι  η (Defense Economic Cooperation Agreement), η οποία εξακολουθεί να ισχύει. Τέθηκε σε ισχύ με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 1η Φεβρουαρίου 1981.

Με αυτή τη συμφωνία καταργήθηκαν δεκάδες συμφωνίες στον στρατιωτικό τομέα με τις ΗΠΑ και συγκεντρώθηκαν όλες σε αυτή την τελευταία συμφωνία.

Ποιος ήταν ο αντίκτυπος της έκθεσης Thornburg, η οποία ετοιμάστηκε να καθοδηγήσει την αμερικανική βοήθεια στην Τουρκία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Παρόλο που ήταν φαινομενικά φιλική προς την Τουρκία, στην πραγματικότητα οδήγησε την χώρα μας από το να γίνει μια ακόμη αμερικανική αγορά, η οποία αποστασιοποιήθηκε από την δική της παραγωγή.

Η συμφωνία με τις ΗΠΑ, εμπόδισε την Τουρκία να στραφεί στη βαριά βιομηχανία και σε εργοστάσια παραγωγής ενδιάμεσων προιόντων και επέτρεψε στη βιομηχανία μικρής κλίμακας παραγωγή τροφίμων κ.λπ.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί αυτή η συμφωνία, θα δίνονταν η αμερικανική δανειακή βοήθεια, μετατρέποντας την Τουρκία σε αγορά αμερικανικών και δυτικών προϊόντων.

Η απληστία για ένα μεγάλο δάνειο από τις ΗΠΑ, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην καθυστέρηση της παραγωγής της βαριάς βιομηχανίας στην Τουρκία και στη διακοπή της βιομηχανικής μας ανάπτυξης".

Βάσεις του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Πόσες βάσεις έχει αυτή τη στιγμή ο αμερικανικός στρατός στην Τουρκία;

Για ποιες αποστολές βρίσκονται στη χώρα μας;

Υπάρχουν 13 εγκαταστάσεις στην Τουρκία υπό κοινή χρήση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Πολλά από αυτές αφορούν κεντρικά γραφεία και υπηρεσίες συνεκπαίδευσης που δεν είναι πάντα ενεργές.

Η βάση το Ιντσιρλίκ, το ραντάρ Kürecik, η επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ AWACS στο Ικόνιο και το Αρχηγείο Συμμαχικών Χερσαίων Δυνάμεων που σταθμεύουν στη Σμύρνη είναι σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

Η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ είναι η μεγαλύτερη βάση υποστήριξης που επιτρέπει στις ΗΠΑ να κυριαρχούν στη Μέση Ανατολή.

Είναι γνωστό ότι 60-70 πυρηνικά όπλα είναι αποθηκευμένα εκεί τα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί, έχει αυξηθεί η εμβέλεια και η ισχύς τα τελευταία χρόνια (το καθένα με 50 κιλοτόνους και 4 φορές μεγαλύτερη καταστροφική ισχύ από αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα).

Η βάση χωρίζεται φυσικά στα δύο και η άλλη πλευρά είναι η 10η Διοίκηση Βάσης εναερίου ανεφοδιασμού της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εξωτερική προστασία ολόκληρης της βάσης είναι υπό την ευθύνη του τουρκικού στρατού.
Η προστασία εμπιστευτικών πληροφοριών ανήκει στις ΗΠΑ.

Τούρκοι στρατιώτες μπορούν να εισέλθουν σε αυτό το τμήμα με ειδική άδεια.

Το ραντάρ Kürecik δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ στην περιοχή Kürecik της Μαλάτια. Έχει την ικανότητα να βλέπει και να εντοπίζει βαλλιστικούς πυραύλους.

Το εξήγησα αναλυτικά στο βιβλίο. Συνοψίζοντας, αυτό το ραντάρ, το οποίο δημιουργήθηκε με το ψέμα ότι θα προστατεύσει την Ευρώπη από τους ιρανικούς πυραύλους, προστατεύει στην πραγματικότητα το Ισραήλ από τους ιρανικούς πυραύλους.Ο τουρκικός στρατός είναι η εξωτερική προστασία του ραντάρ.

Καθώς είναι ένα αυτόματο ραντάρ παρακολούθησης, υπάρχουν 8-10 Αμερικανοί στρατιωτικοί με καθήκον υποστήριξης συντήρησης.

Εκτός από την 3η Διοίκηση μαχητικών αεροσκαφών σε εθνικό επίπεδο, τα αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ αναπτύσσονται επίσης στη Βάση Προηγμένων Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Το Στρατηγείο Διοίκησης Συμμαχικών Χερσαίων Δυνάμεων στην Σμύρνη, είναι το αρχηγείο για την χρήση των Χερσαίων Δυνάμεων εντός του πεδίου εφαρμογής του ΝΑΤΟ, όπου πραγματοποιείται ο σχεδιασμός, η αποστολή και η διοίκηση.

Στο αρχηγείο συμμετέχουν αξιωματικοί των χωρών του ΝΑΤΟ".

Η φιλία με την Ρωσία και ο Κεμάλ

Στο βιβλίο τονίζετε τη σημασία της σοβιετικής φιλίας που είχε συνάψει ο Ατατούρκ.

Ο Ατατούρκ έδινε πολύ μεγάλη σημασία στην φιλία με την  Σοβιετική Ένωση ακόμη και πριν από το θάνατό του, δηλώνοντας ότι οι «όποιες συμφωνίες με τη Δύση κατά της Σοβιετικής Ένωσης πρέπει να αποφευχθούν», και αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που επιχειρείται να κρυφτεί από την ιστορία μας.

Οι ΗΠΑ, που ανέλαβαν την εκπαίδευσή μας με τη Συμφωνία του Fülbright το 1949, αφαίρεσαν τα πάντα σχετικά με την τουρκο-ρωσική φιλία από τα βιβλία της ιστορίας και η Σοβιετική Ένωση χαρακτηριζόταν πάντα ως επιτιθέμενος εχθρός.

Ελλιπείς και ανεπαρκείς πληροφορίες διαδόθηκαν αποκρύβοντας  την βοήθεια από τους Σοβιετικούς στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας ( Μικρά Ασία το 1922 κατά της Ελλάδος).

Από την άλλη, ψέματα διαδόθηκαν μέσω πρακτόρων της CIA, αναφέροντας ότι η δήθεν η Σοβιετική Ένωση θα προσπαθούσε να κάνει την Τουρκία κομμουνιστική, κλείνοντας τζαμιά επειδή έβλεπαν ως το “’όπιο του λαού”.

Εν ολίγοις, η Τουρκία χρησιμοποιήθηκε ως χωροφύλακας του ΝΑΤΟ μέσω της εχθρότητας της προς τη Σοβιετική Ένωση”, καταλήγει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Η Τουρκία του Ερντογάν, δεν μοιάζει σε καμία με την Τουρκία προ του Ερντογάν, αφού κινείται στα πλαίσια της εποχής διακυβέρνησης του Κεμάλ, με στόχο να είναι μπαλαντέρ ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, ενώ όπως όλα δείχνουν “σιγοψήνεται” και η αποχώρηση ακόμα και από το ΝΑΤΟ, ειδικά αν “ αγριέψει” και άλλο η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ