ΗΠΑ

Η συνομιλία Νούλαντ-Πάιατ για εμπλοκή στα πολιτικά της Ουκρανίας αφαιρέθηκε από το YouTube μετά από 8 χρόνια

Το στοιχείο που αποδεικνύει τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο αφαιρέθηκε από το YouTube μετά από οκτώ χρόνια.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αναδείξει πρόσφατα τη συγκεκριμένη ηχογράφηση σε άρθρο με τίτλο Ντοκουμέντα! Από το 2008 οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι το ΝΑΤΟ θα οδηγούσε σε ρωσική εισβολή- Τι είχε πει ο νυν διευθυντής της CIA (Έγγραφο-ηχητικό)

Ήταν η πιο ολοκληρωμένη εκδοχή της συνομιλίας που είχε υποκλαπεί και διέρρευσε μεταξύ της τότε υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ και του Τζέφρι Πάιατ, του τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, στην οποία οι δυο τους συζητούν ποιος θα αποτελέσει τη νέα κυβέρνηση εβδομάδες πριν από ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ανατραπεί με ένα βίαιο πραξικόπημα στις 21 Φεβρουαρίου 2014.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν αρνήθηκε ποτέ την αυθεντικότητα του βίντεο και μάλιστα απηύθυνε συγγνώμη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού η Νούλαντ ακούγεται στην ηχογράφηση να λέει: «Γ@@@ την ΕΕ». Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εκείνη την εποχή επικεντρώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό το άχρωμο σχόλιο, αγνοώντας τη μεγαλύτερη σημασία της παρέμβασης των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...